بررسی حقوق کودکان بزه دیده جرائم مربوط به مواد مخدر در ایران و کنوانسیون بین المللی حقوق کودک
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی علوم سیاسی، حقوق و حوزه های دینی و مذهبی با رویکرد نگاهی به آینده
- کد COI اختصاصی: PJLCONF01_032
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 708
نویسندگان
دانش آموخته دکتری مدیریت آموزشی و مدرس دانشگاه
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت حیدریه (آموزش و پرورش شهرستان مه ولات، خراسان رضوی)
دانشجوی دکتری حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم انتظامی امین
کارشناس ارشد فناوری اطلاعات و ارتباطات و مدرس دانشگاه علوم انتظامی امین
دکتری حقوق جزا و جرم شناسی، مدرس دانشگاه و وکیل پایه یک دادگستری
چکیده
امروزه تمامی کشورها در سایه سیاست جنایی خویش، به دنبال ایجاد امنیت و ثبات آن از طریق پیشگیری از بزهکاری و بزه دیدگی هستند که یکی از چالش های مهم حال حاضر بیشتر جوامع، مسئله اعتیاد و سایر جرائم مرتبط با مواد مخدر و توزیع آن می باشد. روش پژوهش در این نوشتار، کاربردی از نوع توصیفی تحلیلی بوده است. مقاله حاضر بر فرضیه ای استوار است که بر اساس آن نقض حقوق اساسی و تضمین نشده کودکان، از عوامل مهم گرایش کودکان و نوجوانان به بزهکاری و بزه دیدگی تلقی شده و تامین این حقوق، حامی مهم کودکان در مقابل گرایش به بزهکاری است. با تدقیق و تعمق در کنوانسیون حقوق کودک و تطبیق آن با حقوق ایران به این نتیجه دست یافتیم که توجه به عالی ترین منافع کودک از قبیل حق حمایت، حق برخورداری از کرامت انسانی، حق مشارکت و آزادی های مدنی، حق برخورداری از بهداشت، حق تامین، حق برخورداری کودکان از آموزش و فعالیت های فرهنگی و همچنین حمایت های قانونی و اجرایی از قبیل اعمال کیفرهای مالی، اعمال کیفرهای دنباله دار، پیش بینی ساز و کار جبران آثار ناشی از بزه دیدگی، حمایت آموزشی و اجتماعی، حمایت های پیشگیرانه مهمترین مولفه های سیاست جنایی مندرج در کنوانسیون حقوق کودک است که شایسته است در حقوق ایران نیز رعایت این حقوق و حمایت از کودکان و نوجوانان به طور جدی پیگیری و اجرایی شود.کلیدواژه ها
بزه دیدگی، کنوانسیون حقوق کودک، کودکان و نوجوانان، مواد مخدرمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.