تاثیر عصاره خامه ی گل زعفران بر حفظ کیفیت و ماندگاری سیب
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی کاربرد فناوری های نوین در علوم مهندسی
- کد COI اختصاصی: ITCC06_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 347
نویسندگان
عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربت حیدریه
کارشناسی ارشد رشته بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
در این پژوهش کارایی پوشش عصاره ی خامه زعفران با هدف افزایش زمان نگهداری سیب بررسی شد. میوه های سیبپس از برداشت با پوشش عصارهی آبی خامه زعفران (به نسبت ۱ به ۱۰ با آب مقطر), پوشش دهی شدند. تیمارها شامل ۱ .شاهد منفی: ۱ میلیلیتر آب مقطر، ۲. پوشش با قارچ Penicillium ۳ . پوشش با عصاره ی خامه زعفران ۴ . پوشش با قارچو عصاره خامه زعفران. سپس میوه ها در انبار با دمای ۵ درجه سانتیگراد قرار داده شدند. بعد از ۲۱ روز میوه ها از انبارخارج و مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که سفتی بافت میوه در تیمار شاهد، در طول مدت نگهداری کاهش یافتو از مقدار ۸ / ۴ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع در ابتدای دوره به کمترین میزان خود یعنی ۳ کیلوگرم بر سانتیمتر مربع رسید.تیمار عصاره پوشال زعفران با حفظ ۷۵ درصدی سفتی میوه سیب نسبت به روز اول بهترین عملکرد را دارا بود. در مدتانبارداری درصد کاهش وزن میوه کاهش یافته به طوری که در پایان دوره انبارداری بیشترین درصد کاهش وزن میوه با ۹درصد مربوط به تیمار پنیسلیوم بوده است. در تیمارهای عصاره پوشال زعفران و عصاره با میوه آلوده با پنیسلیوم کاهش ۴و ۵ درصدی وزن مشاهده شد. عصاره پوشال زعفران به دلیل ایجاد یک مانع در مقابل عبور گازها باعث کاهش تنفس،تلفات آب میوه، تبادلات گازی و تولید اتیلن شده و تثبیت قند محلول کل را به همراه داشت. سه هفته پس از انبارداریعصاره ی خامه ی زعفران در تمام صفات اندازه گیری بیشترین نمره را گرفت و تیمار آلوده به قارچ پنی سلیوم کمترین نمرهرا به خود اختصاص داد. به طور کلی این پوشش خوراکی با کاهش بار میکروبی و قارچی بر روی سیب، سبب افزایش عمرنگهداری آن گردید.کلیدواژه ها
سفتی بافت، سیب، عصاره زعفران، ماندگاریمقالات مرتبط جدید
- تحلیل چالشها و راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت: با تمرکز بر حلقههای مفقوده
- بازخوانی نقش دانشگاه و صنعت در توسعه ملی: از موانع تا راهکارها
- نشانگر تشخیصی جدید در ژن C-myc به عنوان کیت غیر تهاجمی تشخیص سرطان دهان
- برنامه ریزی منابع تجدید پذیر با درنظر گرفتن برنامه ریزی توسعه انتقال و تولید منابع توان راکتیو
- برنامه ریزی همزمان توسعه انتقال و منابع تولید توان راکتیو با استفاده از یک الگوریتم تکاملی بهبود یافته
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.