اثر بخشی آموزش یادگیری سازگار با مغز بر ابعاداشتیاق تحصیلی(رفتاری، عاطفی،شناختی)دانش آموزان پسر متوسطه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش بین المللی علوم تربیتی، مشاوره، روانشناسی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RVCONF02_237
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 86
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی تقی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد،رشته مشاوره مدرسه،دانشکده علوم انسانی،دانشگاه آزاد اسلامی،واحدتیران،اصفهان،ایران

مصطفی مظاهری

استادیار،گروه روان شناسی،دانشکده علوم انسانی،دانشگاه آزاد اسلامی،واحدتیران،اصفهان،ایران

عباس مختاری

استاد یارگروه روان شناسی، دانشکده علوم انسانی،دانشگاه آزاداسلامی،واحدتیران،اصفهان،ایران

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی اثر بخشی آموزش یادگیری سازگار با مغز بر ابعاداشتیاق تحصیلی (رفتاری ، عاطفی ، شناختی )دانش آموزان پسر متوسطه بود. پژوهش حاضر از نوع پژوهش های کاربردی و نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون - پس آزمون با دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل بود.جامعه آماری این پژوهش تمامی دانش آموزان پسر مقطع متوسطه اول شهر فلاورجان در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ می باشد. نمونه موردمطالعه ۳۰ نفر از دانش آموزان پسر مقطع متوسطه اول بوده که بر اساس ملاکهای شمول و به شیوه خوشه ای تصادفی انتخاب شدند. بر اساس ملاک های ورود ۳۰ دانش آموز که در پرسشنامه اشتیاق تحصیلی (فردریکز و همکاران،۲۰۰۴)نمره خط برش ۷۵ را دریافت کردند انتخاب شدند وبه صورت تصادفی در دو گروه (آزمایش :۱۵ نفر)و(کنترل:۱۵ نفر) گمارده شدند. پس از آن شرکت کنندگان در مرحله پیش آزمون به پرسش نامه اشتیاق تحصیلی پاسخ دادند سپس گروه آزمایش آموزش یادگیری سازگار با مغز و به تعداد ۸ جلسه ۵۰ دقیقه ای یکبار در هفته دریافت کردند و گروه کنترل هیچ گونه مداخله ای دریافت نکرد. پس از آن در مرحله پس آزمون به پرسش نامه های مذکور پاسخ می دهند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و برای مقایسه میانگین ها از آزمون تعقیبی بونفرونی و ال اس دی استفاده شد.نتایج نشان داد که تفاوت معناداری بین نمرات اشتیاق تحصیلی ابعاد اشتیاق تحصیلی دانش آموزان (۲۱/۴F=،۰۵/۰(P< گروه های آزمایش و گواه در دو سطح پیش آزمون و پس آزمون وجود دارد. نتایج این پژوهش بیانگر این است که آموزش یادگیری سازگار با مغز بر ابعاداشتیاق تحصیلی (رفتاری ، عاطفی ، شناختی )دانش آموزان پسر متوسطه تاثیر مثبت و معنا دار و داشته است .

کلیدواژه ها

یادگیری سازگار با مغز ،اشتیاق تحصیلی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.