مقایسه مقاومت خمشی قطعات مستطیل شکل ساخته شده بوسیله چاپ سه بعدی از جنس PLA با شیارهای مختلف

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه علوم و فناوری کامپوزیت، دوره: 10، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JSTC-10-2_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 183
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی سلوکی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی صنایع گرایش بهینه سازی سیستم ها، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران.

محمدرضا محمد علیها

دانشیار، مهندسی صنایع، دانشگاه علم و صنعت، تهران.

احمد ماکوئی

استاد، مهندسی صنایع، دانشگاه علم و صنعت، تهران.

چکیده

تولید قطعات با استفاده از چاپ سه بعدی که نوعی از تولید افزایشی می باشد، با سرعت بیشتری در حال گسترش است. این فناوری با رسوب لایه لایه ی ماده پلیمری ذوب شونده قادر به تولید هندسه های پیچیده است. پلی لاکتیک اسید(PLA) به دلیل خواص خوبی مانند زیست-تخریب پذیر بودن و زیست سازگاری از جمله مواد پرکاربرد در این فناوری است که قطعات ساخته شده از آن در کاربردهای مختلف مهندسی در حال استفاده می باشد. استحکام این قطعات لایه لایه ای تابع پارامترهای چاپ مانند میزان چگالی پرشوندگی، جهت گیری چاپ ، سرعت و دمای چاپ، فاصله الیاف و غیره می باشد. همچنین وجود شیار در قطعات مهندسی و به ویژه قطعات لایه لایه ای چاپ شده پلیمری می تواند تاثیر بسزایی در رفتار مکانیکی این مواد داشته باشد. در این تحقیق استحکام قطعات تیر کوتاه شیاردار با سه هندسه مختلف (U,V, keyhole) چاپ شده با ماده PLA تحت بارگذاری شبه استاتیکی خمشی به روش تجربی و آماری مورد بررسی قرار می گیرد. میزان بار و انرژی شکست نمونه ها محاسبه شده و همچنین حساسیت به هندسه شیار در قطعات آزموده شده ارزیابی می گردد. از آزمون فیشر برای مقایسه روجی شیار ها استفاده شده-است. نتایج این تحقیق نشان می دهد که شیار یک گوشه ی زاویه دار از همه ضعیف تر است در حالی که شیار دایره ای شکل مقاومت بیشتری دارد و این مقاومت با افزایش شعاع دایره افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

چاپ سه بعدی, مقاومت خمشی, تولید افزایشی, مقایسه ی زوجی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.