تحلیلی بر رابطه احساس امنیت شهروندان و عملکرد پلیس موردشناسی؛ کلانتری ۱۴ شهر زاهدان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: همایش ملی شهرهای مرزی و امنیت؛ چالشها و رهیافتها
  • کد COI اختصاصی: NCBCS01_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2059
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عیسی ابراهیم زاده

دانشیار جغرافیا و برنامه ریزی شهری- منطقه ای دانشگاه سیستان و بلوچستان

منیر یاری

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی توریسم دانشگاه سیستان و بلوچستان

راضیه فراهانی

دانشجوی کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی توریسم دانشگاه سیستان و بلوچستان

احمد صحرائی جویباری

چکیده

امنیت یک نیاز اولیه برای زندگی اجتماعی است و جزء مهمی از حقوق شهروندی محسوب می گردد، تامین امنیت و افزایش احساس امنیت شهروندان از مهم ترین وظایف و تکالیف حکومت(دولت) به حساب می آید، زیرا انسان ایمن، سرشار از انگیزه است و برای هر گونه پیشرفت، مستعد و مهیا می باشد و همواره به باروری، تجربه های تازه و کشف مسائل جدید نیازمند است. با توجه به اینکه عملکرد پلیس به عنوان ابزار کنترل بیرونی افراد می تواند در ایجاد احساس امنیت اجتماعی موثر باشد، هدف از این پژوهش بررسی احساس امنیت شهروندان زاهدان با تاکید بر عملکرد پلیس می باشد. روش پژوهش پیمایشی است که با ابزار پرسشنامه ۱۲۶ نفر از شهروندان در حوزه ی کلانتری ۱۴ شهر زاهدان در سال ۱۳۹۰ به روش خوشه ای انتخاب، و پرسشنامه نزد آنها توزیع و تکمیل گردید. برای تحلیل داده ها از آزمون های آماری،T-testتحلیل واریانس یکطرفهAnova)و آزمون همبستگی پیرسون استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان دهنده آن است که احساس امنیت در بین شهروندان در حد خیلی کم وجود دارد. البته از نظر توزیع جنسی، مردان احساس امنیت بیشتری نسبت به زنان دارند، گرچه بین گروه های مختلف سنی و احساس امنیت رابطه معنا داری وجود ندارد. بدین معنا که افراد در گروه های سنی متفاوت احساس امنیت یکسانی دارند. اما علیرغم اینکه بین رفتار حرفه ای پلیس با احساس امنیت رابطه ی معناداری وجود ندارد ولی توانمندی و فعالیت اجتماعی پلیس رابطه مستقیمی با افزایش احساس امنیت در میان شهروندان زاهدانی دارد.

کلیدواژه ها

امنیت، احساس امنیت، عملکرد پلیس، شهروندان زاهدان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.