مقایسه پاسچر پویا در ناهنجار یهای کف پای صاف و گود در راه رفتن مردان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 24، شماره: 116
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-24-116_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 117
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی بازوند

Kharazmi University of Tehran, Tehran, Iran

سیدکاظم موسوی

Kharazmi University of Tehran, Tehran, Iran

رغد معمار

Kharazmi University of Tehran, Tehran, Iran

حیدر صادقی

Kharazmi University of Tehran, Tehran, Iran

چکیده

سابقه و هد ف: با توجه به این که کف پای صاف و گود از ناهنجاری های شایع اندام تحتانی به شمار م ی آیند وتعادل در راه رفتن نقش به سزایی دارد، به همین منظور هدف از انجام این تحقیق اندازه گیری تعادل پویا درمردان دارای ناهنجاری کف پای صاف و گود در طی راه رفتن با استفاده از دستگاه صفحه نیروو مقایسه آن با مردان دارای کف پای نرمال بود. مواد و روش ها : در این تحقیق نیمه تجربی تعداد ۳۰ نفردر سه گروه کف پای نرمال، صاف و گود (هرگروه ۱۰ نفر) از طریق نمونه گیری غیر تصادفی در دسترس انتخاب شدند . از تست ناوی برای تعیین نوع پا استفاده شد.آزمودنی ها ۵ بار در مسیر راه رو که صفحه نیرو در آن تعبیه شده بود، به سمت جلو راه رفتند و اطلاعات مربوط به تعادل با صفحه نیرو ۰ استفاده شد . / نسخه ۲۱ در سطح معنی داری ۰۵ SPSS و Matlab اندازه گیری شد . برای تجزیه تحلیل داد ه ها از نرم افزار برای مقایسه متغیرهای مو رد نظر بین سه گروه از آزمون تحلیل و اریانس یک طرفه و برای تعیین معنی دار بودن تفاوت بین میانگین ها از آزمون تعقیبی توکی استفاده شد. یافته ها : در مرحله حمایت دوپای ثانویه بین افراد گروه کف پای صاف با نرمال و کف پای گود با نرمال در جهت اما بین میانگین جابه جایی و سرعت جابه جایی مرکز فشار ،(P۰/ در مراحل حمایت دو پا اولیه و حمایت تک پا در دو جهت مورد نظر تفاوتی مشاهده نشد ( ۰۵ استنتاج: به نظر می رسد تغییر در آناتومی نرمال پا، پاسچر پویا را در طی فعالیت های روزانه و ورزشی تحت تاثیر قرار می دهدکه متعاقبا می تواند الگوهای آسیب را تغییر دهد، نتایج این تحقیق می تواند در برنامه ریزی موفق تر اقدامات توانبخشی و حرکتی افراد مبتلا به ساختار غیرطبیعی پا موثر واقع شود.

کلیدواژه ها

Dynamic postural, gait, pes cavus, pes planus, پاسچر پویا, کف پای صاف, کف پای گود, راه رفتن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.