مطالعات سنگشناسی، سنگنگاری و دگرسانی در کانسار پورفیری هفتچشمه ورزقان-استان آذربایجانشرقی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی زمین شناسی دانشگاه پیام نور
  • کد COI اختصاصی: PNUGEO06_143
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1001
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید علیپور

دانشجوی کارشناسی ارشد

قادر حسین زاده

دانشگاه تبریز

محسن موید

دانشگاه تبریز

بهزاد حاج علیلو

دانشگاه پیام نورتبریز

چکیده

کانسار مس-مولیبدن پورفیری هفتچشمه در شمالغرب کشور، استان آذربایجانشرقی، شهرستان ورزقان و به فاصله هوایی 7کیلومتری شمالغرب معدن مس سونگون واقع شده است. براساس مطالعات صحرایی و بررسی مغزههای حفاری، چهار پالس اصلی نفوذ در این منطقه و با ترکیب سنگشناسی کوارتزدیوریت، گابرودیوریت، کوارتزمونزونیت و گرانودیوریت شناسایی شدهاند. دایکهای همزمان کانیسازی و مشابه با ترکیب تودههای نفوذی و دایکهای بعد کانیسازی که اغلب در راستای NW-SE تزریق شدهاند، در این منطقه رخنمون دارند. دگرسانیهای گرمابی متنوعی از جمله پتاسیک، فیلیک ، پروپلیتیک و سیلیسی در این مجموعه شناسایی شدهاند. ماگمای مولد تودههای نفوذی حامل کانیسازی دارای سرشت کالکآلکالین و اغلب شوشونیتی بوده و تشابه دیاگرام عنکبوتی عناصر نادر خاکی این تودهها حاکی از منشاء واحد آنهاست. این تودهها در یک محیط حاشیه فعال قارهای و در مدلهای ماگمایی بعد از تصادم جایگیری کردهاند. با توجه به رخنمون دگرسانی پتاسیک در سطح، عمق فرسایش در این منطقه بالاست

کلیدواژه ها

هفتچشمه، مس-مولیبدن پورفیری، کوارتزدیوریت، کوارتزمونزونیت،گرانودیوریت، پسبرخوردی،ورزقان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.