تولید انرژی تجدیدپذیر ناشی از تصفیه فاضلاب شهری و نمک زدایی از آب شور با کمک فرایندهای الکتروشمیایی بیولوژیکی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 27، شماره: 149
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-27-149_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 116
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی اسدی قالهری

Assistant Professor, Department of Environmental Health Engineering, Research Center for Environmental Pollutants, Faculty of Health, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran

ناصر مهردادی

Professor, Department of Environmental Engineering, Faculty of Environment, University of Tehran, Tehran, Iran

غلامرضا نبی بیدهندی

Professor, Department of Environmental Engineering, Faculty of Environment, University of Tehran, Tehran, Iran

چکیده

سابقه و هدف:پیل های نمک زدای میکروبی فناوری های نوینی هستند که در آنها سه فرایند تصفیه فاضلاب، نمک زدایی از آب شور و تولید جریان الکتریسیته به صورت همزمان انجام می گیرد. مواد و روشها:این مطالعه تجربی در مقیاس آزمایشگاهی به صورت ناپیوسته انجام گرفت. آند از جنس گرافیت مسطح و کاتد از نوع پارچه کربنی تفلونایز شده با پوشش پلاتین mg/cm۲۵/۰ بود. میزان ولتاژ خروجی اندازه گیری شده و چگالی توان و جریان الکتریکی محاسبه شد. pH، COD ، EC و کلرور فاضلاب آزمایش شده و بازده راکتور در کاهش COD و EC آب شور و نرخ کاهش آنها و بازده کومبیک محاسبه گردید. یافته ها:در حدود نیمی از EC آب شور کاهش پیدا کرد. درصد تغییرات یون کلروردر ظرفیت بافری ۲۵ و ۵۰ میلی مول و در فاضلاب شهری بترتیب برابر با  ۲۱±۱۷۵، ۲±۲۱۷، ۵۳±۳۱۱ بدست آمد. راندمان حذف COD توسط راکتور در ظرفیتهای بافری ۲۵ و ۵۰ میلی مول و همچنین فاضلاب شهری بترتیب برابر با ۱±۸۶ ، ۱±۸۰ و ۴±۷۶  و نرخ حذف COD نیز بترتیب برابر با  mg/L.hr۶۲/۰±۷۴/۱۰، mg/L.hr۷۴/۰±۹۵/۶  و mg/L.hr۲۵/۰±۷۷/۶ بود. بازده کولمبیک راکتور در ظرفیت های بافری ۲۵ و ۵۰ میلی مول و همچنین فاضلاب شهری بترتیب برابر با   ۲± ۲۴ و ۳±۵۱  و ۰± ۲۵ بود. استنتاج:با توجه به کاهش قابل ملاحظه COD فاضلاب و کاهش حدود نیمی از EC آب شور می توان از این سیستم در تصفیه فاضلاب های شهری بدون نیاز به انرژی استفاده کرده و علاوه بر کاهش شوری آب انرزی الکتریکی نیز تولید نمود.

کلیدواژه ها

electrochemical systems, air cathode microbial desalination cells, columbic efficiency, سیستم های الکتروشیمیایی, پیل نمک زدای میکروبی با کاتد هوایی, بازده کولمبیک, تصفیه فاضلاب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.