عنوان: بررسی ارتباط هنر بازیافت با تایپوگرافی در حفاظت از محیط زیست

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پژوهشنامه گرافیک نقاشی، دوره: 6، شماره: 10
  • کد COI اختصاصی: JR_ARJGAP-6-10_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 140
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید نظام الدین امامی فر

دانشیارگروه ارتباط تصویری، دانشکده هنر، دانشگاه شاهد، تهران، ایران، نویسنده مسئول.

سیده زهرا حسینی ولمی

دانشجوی کارشناسی ارشد ارتباط تصویری، دانشکده هنر، دانشگاه شاهد، تهران، ایران.

سمیه آرزوفر

دکتری پژوهش هنر، دانشکده هنر، دانشگاه شاهد، تهران،ایران.

چکیده

در زندگی امروزی به دلایل مختلف از جمله ایجاد کارخانه های صنعتی و آلودگی هوای ناشی از آن، ازدیاد زباله های پلاستیکی و مخرب، قطع درختان و آلودگی تالاب ها و بسیاری از اتفاقاتی که به شکل باورنکردنی از اثرات تمدن شهری بوده، محیط زیست در معرض خطر و نابودی قرار گرفته است. همین مسئله، لزوم آشنایی انسان با حفاظت از محیط زیست را بیشتر از گذشته، مسلم می کند. هنر بازیافتی شامل آثار به اجرا درآمده ای در جهان است که از مواد بازیافتی و دورریختنی پدید می آید. هنر بازیافت، در راستای یکی از همین روش های آگاهی سازی به جامعه، آثارش را از ابتدا با هدف حفاظت از محیط زیست، با انواع مواد دورریختنی، در سراسر دنیا ارائه کرده است. این پژوهش بر آن است به بررسی ارتباط هنر بازیافت در آثار تایپوگرافی، با هدف یادآوری و گوشزد حفاظت از محیط زیست بپردازد. هدف این پژوهش، بررسی ارتباط هنر بازیافت در تلفیق با تایپوگرافی به عنوان یک اثر مستقل هنری، در راستای اهداف زیست محیطی است. پژوهش حاضر در پی پاسخ به این پرسش است که ارتباط هنر بازیافت با تایپوگرافی در حفاظت از محیط زیست چگونه است؟ روش انجام پژوهش بر مبنای ماهیت، توصیفی-تحلیلی بوده است. گردآوری اطلاعات به شیوه کتابخانه ای و اینترنتی به انجلم رسیده است. یافته های پژوهش بیانگر آن است که می توان آثاری را با تلفیق هنر بازیافت و تایپوگرافی، با مواد دورریختنی و در یک ترکیب بندی اندیشیده شده منطبق با مبانی بصری گرافیک، ایجاد نمود. این آثار در عین داشتن جذابیت، ذهن مخاطب را در پیوند با استفاده دوباره از مواد دورریختنی در گیر ساخته و به نوعی باعث فرهنگ سازی در زمینه حفاظت از محیط زیست می شود.

کلیدواژه ها

کلید واژه ها: هنر بازیافت, تایپوگرافی, محیط زیست, گرافیک, زباله

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.