تاثیر مداخلات تمرینی بر تعادل ورزشکاران ایرانی دارای بی ثباتی مچ پا ، مقاله مروری
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: فصلنامه علوم پیراپزشکی و توانبخشی مشهد، دوره: 12، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_JPSR-12-2_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 170
نویسندگان
استاد گروه آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
دانشجوی دکترای آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی. دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی. دانشگاه شهید باهنر کرمان. کرمان. ایران
دانشیار گروه آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
چکیده
هدف: اسپرین مچ پا شایع ترین آسیب در بین ورزشکاران می باشد که معمولا منجر به بی ثباتی مچ پا می شود. پروتکل های تمرینی مختلفی به منظور بهبود بی ثباتی مچ پا و بهبود تعادل ورزشکاران اجرا شده است. از این رو هدف از پژوهش حاضر، مروری بر تاثیر مداخلات تمرینی بر تعادل ورزشکاران دارای بی ثباتی مچ پا بود. روش بررسی: جستجوی جامع الکترونیک در پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، بانک اطلاعات نشریات کشور، پایگاه استنادی علوم جهان اسلام و مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری با محدوده زمانی ۱۳۸۰ تا ۱۴۰۰ و کلیدواژه های تعادل، ثبات پاسچر، بیثباتی مزمن، بیثباتی عملکردی و اسپرین مچ پا صورت گرفت. مطالعه حاضر به روش مروری سیستماتیک PRISMA میباشد. یافته ها: تعداد ۱۸ مقاله براساس معیارهای ورود به مطالعه انتخاب شدند. مداخلات تمرینی اعمال شده در ۹۴/۴ از مطالعات مورد بررسی باعث بهبود معنادار تعادل در ورزشکاران دارای بی ثباتی مچ پا شده است. تمرینات ترکیبی (اجرای بیش از یک نوع تمرین در پروتکل) نسبت به تمرینات مجزا در بهبود تعادل تاثیر بیشتری دارد. نتیجه گیری: احتمال دارد که مداخلات تمرینی بررسی شده، خصوصا تمرینات ترکیبی بتواند به بخش اصلی جلسات بازتوانی ورزشکاران تبدیل شود و در رابطه با تمرینات ترکیبی، رشته های ورزشی بانوان و نوجوانان پژوهش های بیشتری صورت گیرد زیرا با بررسی در جنسیت و رده های سنی متفاوت و همچنین ارتقاء کیفیت مطالعات، می توان به نتایج ارزشمندتری دست یافت.کلیدواژه ها
تمرین, تعادل, بی ثباتی مچ پا, ورزشکاراطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.