ارائه رویکردی مبتنی بر واقعیت افزوده و مدل سازی اطلاعات ساختمان به منظور مدیریت دستورکارهای تعمیر و نگهداری تاسیسات در پروژه های صنعت ساخت

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی مکانیک، ساخت، صنایع و مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: MMICONF14_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 244
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهیار غرقی

دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه علم و صنعت ایران

یوسف یاسی

دانشکده مهندسی مکانیک، موسسه آموزش عالی انرژی

منای خلیلی میلانی

دانشکده مهندسی عمران و معماری، موسسه آموزش عالی انرژی

چکیده

با عنایت به این که مرحله بهره برداری از تاسیسات بخش عمده ای از هزینه های چرخه عمر تجهیزات را تشکیل می دهد که اغلب فعالیت های اصلی در این مرحله نیز مربوط به تعمیرات و نگهداری می باشند. در این راستا، حضور و نظرات مدیران تاسیسات و تجهیزات در مراحل ابتدایی طراحی و ساخت پروژه ها می تواند برای تعیین بهتر اهداف و قابلیت های تعمیرات و نگهداری مفید باشد، اما گاهی ممکن است که این تیم مدیریتی، در مراحل ابتدایی پروژه تشکیل نشده باشد. از این رو، دستیابی به نیازمندی های عمومی دانشی تیم مدیریت تاسیسات و تجهیزات، مانند داده های مورد نیاز برای مدیریت تجهیزات از پایگاه داده مدل سازی اطلاعات ساختمان - مدیریت تاسیسات (BIM-FM) می تواند راهکاری برای این مسئله باشد. در دوره بهره برداری از تاسیسات، مدیران اغلب فعالیت هایی برای تامین یک محیط کاری مناسب و نگهداری از تجهیزات در برابر خرابی های کارکردی و آمادگی برای تعمیرات احتمالی انجام می دهند که بخش زیادی از هزینه ها در این فرآیندها صرف می شود، لذا بهبود در این امور به صورت قابل توجهی بودجه کلی معطوف به نگهداری و تعمیرات در چرخه عمر ساختمان را کاهش می دهد. با توجه به موارد ذکر شده و اهمیت به کارگیری فناوری های نوین در صنعت ساخت با هدف دستیابی به بهبودهای اجرایی و پیشرفت های فنی و مدیریتی، در پژوهش حاضر رویکردی مبتنی بر فناوری واقعیت افزوده (AR) و مدل سازی اطلاعات ساختمان (BIM) به منظور مدیریت دستورکارهای تعمیرات و نگهداری تاسیسات در پروژه های صنعت ساخت ارائه شده است. در این راستا، یک برنامه واقعیت افزوده برای تلفن همراه با بهره گیری از موتور نرم افزاری Unity برای استفاده کارکنان میدانی طراحی شده است که با دسترسی به اطلاعات تاسیسات و تجهیزات و دستورالعمل های کاری نگهداری و تعمیرات قادر به انجام وظایف خود در این حوزه هستند که بررسی ها و مطالعات حاکی از آن است که به کارگیری و توسعه این رویکرد پیشنهادی می تواند اثرات مفیدی داشته باشد.

کلیدواژه ها

واقعیت افزوده، مدل سازی اطلاعات ساختمان، تعمیر و نگهداری، تاسیسات، مدیریت پروژه، صنعت ساخت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.