بررسی رابطه بازارگرایی با رضایت مشتریان از کیفیت خدمات باشگاه های بدنسازی شهر کرمان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های کاربردی در علوم ورزشی و سلامت، دوره: 2، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JSPORTS-2-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 213
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد اسکندری دامنه

کارشناسی ارشد، گروه مدیریت ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

مجید جلالی فراهانی

دانشیار، گروه مدیریت ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

امین دهقان قهفرخی

استادیار، گروه مدیریت ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بازارگرایی با رضایت مشتریان از کیفیت خدمات باشگاه های بدنسازی شهر کرمان بود. روش تحقیق توصیفی بوده، و از حیث هدف جزو تحقیقات کاربردی به شمار می رود. جامعه آماری پژوهش نیز شامل مشتریان باشگاه های بدنسازی در سطح شهر کرمان بوده و نمونه آماری به صورت در دسترس، در حدود ۲۴۰ نفر از مشتریان باشگاه های بدنسازی شهر کرمان انتخاب شدند. ابزار پژوهش حاضر، پرسشنامه های بازارگرایی نارور و اسلاتر (۱۹۹۹) و رضایت مشتری رجبی و همکاران (۱۳۸۹) بود. روایی پرسشنامه های تحقیق توسط ۱۱ نفر از اساتید رشته مدیریت ورزشی مورد تایید قرار گرفت و پایایی آن با استفاده از آزمون ضریب آلفای کرونباخ ۷۶/۰ و ۸۴/۰ به دست آمد. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از آزمون کولموگروف اسمیرنوف، آزمون ضریب همبستگی پیرسون و آزمون تحلیل رگرسیون با کمک نرم افزار SPSS نسخه ۲۳ انجام شد. نتایج تحقیق نشان داد که بین ابعاد بازارگرایی (مشتری گرایی، رقیب گرایی و هماهنگی بین بخشی) با رضایت مشتریان، ارتباط مثبت و معنی داری وجود دارد. بنابراین، مدیران باشگاه ها می توانند با توجه به درک نیاز و خواستههای مشتریان، در جهت ارزش آفرینی برای مشتریان هدف گذاری نمایند و با ارائه خدماتی از قبیل ارائه تجهیزات فیزیکی و محیطی مناسب، رفتار صحیح کارکنان، بهره گیری از مربیان قابل اعتماد، ارائه برنامه های تمرینی و دسترسی آسان به خدمات،  همواره در حال سنجش رضایت مشتریان باشند.

کلیدواژه ها

بازارگرایی, رضایت مشتریان, مشتری گرایی, کیفیت خدمات, باشگاه های بدنسازی, شهر کرمان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.