جداسازی سیتروباکتر از کشت خون بیماران بستری در بیمارستان امام خمینی کرمانشاه و تعیین پروفایل حساسیت آنتی بیوتیکی ایزوله ها: مقاله کوتاه

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، دوره: 21، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JBUM-21-3_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 293
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده سمیه جاسمی

Department of pathobiology, Microbiology, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

فرزاد علیپور

Medical Microbiology Laboratory, Emam Khomeni Hospital, Kermanshah, Iran

ساناز ده باشی

Department of pathobiology, Microbiology, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran

جلال مردانه

in Medical Bacteriology, Professor Alborzi Clinical Microbiology Research Center, Nemazee Hospital, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran

چکیده

زمینه و هدف: سیتروباکتر، یک باسیل گرم منفی بی هوازی اختیاری، متحرک و فاقد اسپور در خانواده انتروباکتریاسه است و در طبیعت، در همه جا حضور دارد. این پاتوژن، فرصت طلب است و طیف وسیعی از عفونت ها را ایجاد می نماید. هدف از انجام این مطالعه، شناسایی سیتروباکتر در نمونه های خون بیماران بستری در بیمارستان امام خمینی کرمانشاه و تعیین پروفایل حساسیت آنتیبیوتیکی ایزوله ها بود. روش تحقیق: در این مطالعه مقطعی که در طی یک سال- از فروردین تا اسفند ۱۳۹۱ در بیمارستان امام خمینی کرمانشاه انجام شد، تعداد ۲۲۸۵ نمونه خون از بیماران بستری در این بیمارستان، مورد مطالعه قرار گرفت. نمونه های خون بیماران، در درون محیط های مخصوص کشت خون تلقیح شدند و گونه های سیتروباکتر ایزوله شده از نمونه های ارسالی، به کمک آزمایش های ریخت شناسی و بیوشیمیایی مورد شناسایی قرار گرفتند. با استفاده از روش استاندارد دیسک دیفیوژن بر اساس پروتکل سازمان استاندارهای بالینی و آزمایشگاهی (CLSI ۲۰۱۱)، حساسیت دارویی ایزوله ها بررسی شد. یافته ها: در طی این مطالعه، ۲۱ مورد (۸/۱۵%) سیتروباکتر از ۱۳۳ نمونههای خون کشت مثبت بیماران بستری، ایزوله گشتند. موثرترین آنتی بیوتیکها بر ضد ایزوله های سیتروباکتر به ترتیب: ایمیپنم (۴/۹۰ درصد) و آمیکاسین (۵/۷۱ درصد) بودند. بیشترین مقاومت نسبت به سفالوتین (۲/۷۶%)، سیپروفلوکساسین (۲/۷۶%)، سفتازیدیم (۶/۶۶%) و کوتریموکسازول (۶۲%) مشاهده شد. نتیجه گیری: ایزولههای سیتروباکتر، مقاومت بالایی به آنتیبیوتیکهای بتالاکتام نشان دادند؛ بنابراین ضروری است که این داروها در بیمارستانها تنها در صورتی که ایزولهها در محیط آزمایشگاه حساسیت نشان دهند، برای درمان بیماران مورد استفاده قرار گیرند.

کلیدواژه ها

Hospitalized patients, Blood infections, Citrobacter spp, Antibiotic resistance, بیماران بستری؛ عفونت خون؛ سیتروباکتر؛ مقاومت آنتی بیوتیکی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.