بررسی اختلاف وضعیت موجود و مطلوب رعایت اخلاق حرفه ای اساتید از دیدگاه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، دوره: 25، شماره: 0
  • کد COI اختصاصی: JR_JBUM-25-0_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 73
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی پورشافعی

Faculty of Education and Psychology, University of Birjand, Birjand, Iran

خیرالنسا رمضان زاده

Cardiovascular Diseases Research Center, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran & Department of Curriculum Planning, Birjand University, Biriand, Iran

چکیده

زمینه و هدف: آموزش عالی به عنوان یک نظام حرفه ای، نقش عمده ای در آموزش و انتقال ارزش های اخلاقی دارد و این انتقال به واسطه اساتید مجرب صورت میگیرد. این مطالعه با هدف تعیین اختلاف وضعیت موجود و مطلوب رعایت اخلاق حرفه ای در آموزش توسط اساتید، از نظر دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در سال تحصیلی ۹۶-۱۳۹۵ انجام گرفت. روش تحقیق: در این مطالعه مقطعی- تحلیلی، ۳۰۲ نفر از دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در سال تحصیلی ۹۶-۱۳۹۵، به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای بر اساس رشته تحصیلی  و جنسیت انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته شامل ۶۹ سوال (۴مولفه اصلی و ۱۷مولفه فرعی) در طیف لیکرت بود. روایی پرسشنامه بر اساس نظر متخصصان ۰/۸۵ و پایایی آن به روش آلفای کرونباخ ۰/۷۸ تایید گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (ویرایش ۱۹) و با کمک آزمون های ANOVA، t زوجی و t در دو نمونه مستقل، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: میانگین نمره وضعیت مطلوب رعایت اخلاق حرفه ای اساتید از دیدگاه دانشجویان ۰/۷۳±۳/۸ و میانگین وضعیت مطلوب رعایت ارزش های حرفه ای ۰/۷۷±۴/۷۴ بود. تفاوت معنی داری بین میانگین وضعیت موجود اخلاق حرفه ای در کلیه مولفه های آن با وضعیت مطلوب مشاهده شد (۰/۰۵P< ). نتیجه گیری: این بررسی نشان داد که بین وضعیت موجود و مطلوب رعایت اخلاق حرفه ای در آموزش در کلیه مولفه ها، فاصله معنی داری وجود دارد؛ بنابراین لازم است در خصوص آموزش اخلاق حرفه ای به اساتید و فرهنگ سازی در این زمینه، اقدام لازم صورت پذیرد.

کلیدواژه ها

Professional Ethics, Professors, Birjand University of Medical Sciences, Current Status, Desirable Status, اخلاق حرفه ای, اساتید, دانشگاه علوم پزشکی بیرجند, وضعیت موجود, وضعیت مطلوب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.