بررسی فضای مجازی در عصر حاضر و تهدید ها و فرصت های آن برای دانش آموزان
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی جامعه شناسی، علوم اجتماعی و آموزش و پرورش با رویکرد نگاهی به آینده
- کد COI اختصاصی: SEDCONF01_1152
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1092
نویسندگان
آموزش و پرورش هرمزگان
آموزش و پرورش سرپل ذهاب
آموزش و پرورش سیروان
-آموزش و پرورشناحیه ۱قزوین
چکیده
فضای مجازی یکی از نمونه های بارز در زمینه ارتباطات و اطلاعات است که کاربردهای فراوانی دارد و امکانات مختلفی را در اختیار کاربران خود قرار می دهد. فضای مجازی و در پی آن شبکه های اجتماعی مجازی، باورها، اخلاق، ارزش ها و رفتارهای افراد یا همان کاربران را تحت تاثیر قرار می دهند . این فضا کارکردهای مختلف و متنوعی را در اختیار کاربران قرار می دهد از جمله آنها عبارتند از: جست وجوی اطلاعات مختلف در پایگاه های اطلاعاتی، تشکیل گروه های محتلف، انجام فعالیت های تبلیغاتی، دسترسی به کتابخانه ها و... اما با وجود این فواید و کارکردهای مفید نمی توان از آسیب ها و تهدیدهای اینترنت در جهان امروز غافل بود. اینترنت، جاذبه های زیادی برای افراد به خصوص دانش آموزان دارد. این مهم، در حال حاضر باعث می شود تا بیشتر دانش آموزان، بودن در این فضا را به بودن در کنار خانواده حتی همسالان خود ترجیح دهند و حتی نسبت به درس و پیشرفت درسی بی رغبت شده و دجار افت تحصیلی شوند. اما این تنها یک طرف داستان نیست. اکنون شاهد مطرح شدن موضوعات ضد اخلاقی و ضد دینی در فضای مجازی هستیم که خود، خطر جنگ نرم را برای همه کاربران خصوصا دانش آموزان به عنوان یکی از گروهای حساس و مهم جامعه، روز به روز بیشتر می-کند. برخی شبکه ها در فضای مجازی و سایت ها در اینترنت، مشغول نشر و ترویج مطالب، فیلم و عکس های مستهجن و مبتذل هستند و همین امر موجب مشغول شدن دانش آموزان به مشاهده این گونه محتویات و برنامه ها شده و با تحت تاثیر قرارگرفتن از بحث ها و موضوعات ضد دینی و ضد ارزشی، سرانجام بحران هویت دینی برای آنان را در پی خواهد داشت که خود، عواقب و پیامدهای جبران ناپذیر فردی و اجتماعی فراوانی برای دانش آموزان و افراد مرتبط با آنان دارد. تاریخ، همواره در مطالعه و تحلیل نگرش های ضد دینی و ضد اخلاقی در فضای مجازی و اینترنت به ویژه در کشورهای مسلمان، شاهد تنش و تضاد دینی بوده است تا انعطاف پذیری و هم زیستی بین دینی.کلیدواژه ها
تهدید،فناوری،فضای مجازی،دانش آموزمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.