بررسی علل و راهکارهای جلوگیری از افت تحصیلی دانش آموزان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی جامعه شناسی، علوم اجتماعی و آموزش و پرورش با رویکرد نگاهی به آینده
  • کد COI اختصاصی: SEDCONF01_1134
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 218
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد رشیدی

آموزگار ابتدایی آموزش و پرورش شهرستان شوط

سعید نباتی

آموزگار ابتدایی آموزش و پرورش شهرستان شوط

محمد ولی نژاد

دبیر آموزش و پرورش شهرستان ماکو

حامد مصطفایی

دبیر آموزش و پرورش شهرستان پلدشت

علی ببرنژاد

دبیر آموزش و پرورش شهرستان سلماس

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی علل و راهکارهای جلوگیری از افت تحصیلی دانش آموزان است. نوع تحقیق بر اساس اهداف تحقیق، کاربردی و شیوه بررسی بر اساس طرح تحقیق، توصیفی- تحلیلی انتخاب گردید. همچنین برای جمع آوری اطلاعات و داده های پژوهش از شیوه مطالعه منابع کتابخانه ای که شامل اسناد و مدارک رسمی آموزشی، نتایج تحقیقات و مطالعات تطبیقی است، استفاده شده است. یکی از مهمترین مسایل و مشکلات نظامهای آموزشی موضوع افت تحصیلی است. افت تحصیلی در کشور ما از پدیده های مهم سازمان آموزش و پرورش است که به صورت یک مساله ای مهم درآمده که نظر غالب جامعه شناسان و روانشناسان و مربیان تربیتی را به خود جلب کرده است. پدیده ای که هر ساله مقادیر قابل توجهی از منابع و سرمایه های انسانی و اقتصادی جامعه را تلف نموده و آثار مخرب و ناگواری را نیز در حیات فردی، خانوادگی و اجتماعی افراد مردود به جای می گذارد. بنابراین باید به مساله افت تحصیلی توجه کرد، زیرا خسارت ناشی از این پدیده که باعث پژمردگی حیات و سرخوردگی یک انسان و داغ شکستی که برای یک عمر بر روان فرد نقش بسته، با تکرار یک سال یا بیشتر، بهبود نمی یابد. این پدیده نامطلوب برای کل جامعه مساله جدی ایجاد کرده که در مواردی ریشه در کیفیت نظام آموزشی ما داشته و اذهان متفکران اجتماعی، برنامه ریزان کتابهای دولتی، مربیان آموزشی، جامعه شناسان، روانشناسان، خانواده ها، سیاستمداران و را به خود مشغول داشته است.

کلیدواژه ها

آموزش و پرورش، افت تحصیلی، موفقیت تحصیلی، دانش آموزان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.