مشارکت حرفه ای معلمان در اجرای برنامه های درسی دانش آموزان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی جامعه شناسی، علوم اجتماعی و آموزش و پرورش با رویکرد نگاهی به آینده
  • کد COI اختصاصی: SEDCONF01_0023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 345
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد قاسم زاده

کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی.

نرگس خوب کردار

دانشجوی دکتری جامعه شناسی توسعه اقتصادی.

اکرم عبداله نژاد

کارشناسی ارشد فیزیولوژی جانوری، دانشگاه شهید باهنر کرمان.

اسعد امینی

کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، دانشگاه پیام نور سنندج

چکیده

به یقین می توان گفت برنامه های درسی، در دستان معلمان توانمند، هنرمند جان گرفته و معنا پیدا می کنند. بر این اساس، مقوله توسعه و بالندگی حرفه ای معلمان از اهمیت زیادی برخوردار است. موضوع بالندگی حرفه ای مستمر معلمان در حین خدمت معلمی، مورد تاکید ویژه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نیز قرار گرفته است. بدیهی است که تغییر تربیتی، به تغییر در تفکر و عمل معلمان بستگی دارد. معلمان در تعاملات روزمره خود و در مواجهه با موقعیت های تربیتی دانش ها و بینش های جدیدی بدست می آورند، با درگیر شدن در اجرای برنامه های درسی جدید به شناخت های جدیدی می رسند. برنامه درسی به منظور یادگیری به کار می رود و ازآن جاکه جریان یادگیری با عوامل مختلفی مثل استعدادهای یادگیرنده، محتوا، نقش معلم، ارتباط متقابل دانش آموزان، فضاهای یادگیری و وسایل کمک آموزشی ارتباط دارد برنامه درسی طرحی جهت سازمان بخشیدن به این عوامل است تا یادگیری تحقق پذیرد و برای تحقق یادگیری موثر، معلم میتواند با تشخیصی منطقی توصیه ها و راهکارهای آموزشی که راهنمای برنامه درسی در اختیارش قرار می دهد را برای سازگاری موقعیت های کلاسی و متناسب با توانایی های دانش آموزانش همسو با توصیه های قصد شده بکار ببرد.

کلیدواژه ها

مدرسه، برنامه درسی، معلمان، دانش آموزان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.