تقویت پروژه های مشارکتی حمل و نقل ریلی و ضوابط اقتصادی آن با تاکید بر نقش پررنگ بخش خصوصی کشور

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: ششمین کنگره ملی آنالیز داده ها در علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: HUMAN07_527
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 79
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی شهبازی

۱- مسئول ممیزی و بودجه و اعتبارات سازمان حمل و نقل ریلی شیراز و کارشناس ارشد مدیریت مالی، شیراز، ایران

عبداله عابدی

۲- کارشناس اتاق کنترل سازمان حمل و نقل ریلی شیراز و کارشناس مهندسی برق، شیراز، ایران

حمیدرضا چترفیروزه

۳- کارشناس امور اجرایی سازمان حمل و نقل ریلی شیراز و کارشناس مهندسی فناوری عمران، شیراز، ایران

چکیده

گستردگی حوزه بکارگیری و استفاده از مفهوم مشارکت تجارتی حمل و نقل ریلی و تعیین و تشخیص ماهیت حقوقی آن را اگر نه غیر ممکن حداقل مشکل و دشوار می سازد. به طور کلی و صرفنظر از موقعیت حقوقی بخش خصوصی کشور در تقویت زیرساختهای ریلی، دو قسم مشارکت تجارتی بین المللی در حقوق ایران از یکدیگر قابل تفکیک و تشخیص می باشد. مبنای حقوقی و قانونی مشارکت های تجارتی بین المللی خارجیان با شرکاء ایرانی حسب مورد قانون جلب و حمایت سرمایه های خارجی مصوب ۱۳۳۴ و قانون تجارت و نیز قوانین مربوط به مناطق آزاد تجاری صنعتی جمهوری اسلامی ایران می باشد با تصویب قانون اساسی و با خصوص با توجه به نحوه نگارش اصول ۴۴ و ۸۱ قانون اساسی اشکالات و ایراداتی در خصوص مشروعیت یا عدم مشرویت قانونی مشارکت و سرمایه گذاران اشخاص حقیقی و حقوقی خارجی میان صاحبنظران و دست اندرکاران امور حقوقی و اقتصادی مطرح گردیده است. به هر تقدیر نیاز روز افزون غیرقابل اجتناب شهرها که از سوی شهرداری اداره می شود به بهره گیری از سرمایه، تکنولوژی توانائیها و مهارتهای مدیریتی سرمایه گذاران ، غلبه و بکاربردن این مشارکت بالاخص در بخش حمل و نقل همگانی و ریلی در کشور عرصه علم و عمل را در پی داشته است. در این پژوهش به تقویت پروژه های مشارکتی حمل و نقل ریلی و ضوابط اقتصادی آن با تاکید بر نقش پررنگ بخش خصوصی کشور پرداخته شده و نتایج در قالب جداول و نمودارهای مختلفی ارائه شده است.

کلیدواژه ها

کلمات کلیدی: ضوابط حاکم بر حقوق مالی و اقتصادی شهرداری ها، مدیریت شهری، پروژه های مشارکتی، قوانین حقوقی، مالی و اقتصادی، حمل و نقل ریلی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.