بررسی تاثیر هزینه های سربار حا شیه نشینی بر کیفیت عملکرد مدیریت شهری (مورد مطالعه:کلانشهر کرج)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی و چهارمین کنفرانس ملی یافته های نوین در مدیریت، روانشناسی و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: INCMET04_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 137
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیام فضلی خانی

دانشجوی دکترای مدیریت دولتی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد فیروز کوه،تهران،ایران

یاشار ناصری

دانشجوی دکترای مدیریت دولتی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قائمشهر،مازنداران،ایران

مریم رحیمی نژاد

دکترای مدیریت دولتی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کیش،هرمزگان،ایران

چکیده

افزایش سریع شهرنشینی بدون همراهی رشد و توسعه شاخص های اقتصادی و اجتماعی لازمه شهرنشینی پایدار، شهرها را بامشکلات و معضلات متعددی مواجه کرده است . یکی از این معضلات ظهور مناطق حاشیه نشین در اطراف شهرها بزرگ میباشد.از دیدگاه برنامه ریزی شهری ، حاشیه نشینی به توسعه شهری اطلاق می شود که مردم بدون برنامه ریزی ، هدایت ، کنترل وبدون رعایت مقررات شهرسازی می کنند .این مناطق شهری قابلیت بالایی برای انواع آسیب ها و مسائل اجتماعی دارند و درصورت بی توجهی میتوانند هستی و حیات یک شهر را نیز تهدید کنند .هدف پژوهش حاضرارزیابی تاثیر حاشیه نشینی برعملکرد مدیریت شهری در شهر کرج می باشد. روش تحقیق در این پژوهش توصیفی _ تحلیلی است که داده های مورد نظر ازطریق مطالعه میدانی و کتابخانه ای جمع آوری شده است . در روش پیمایشی از ابزار پرسشنامه استفاده شده و حجم نمونه۲۷۶ نفر با استفاده از فرمول کوکران تعیین شده و شیوه نمونه گیری براساس جمعیت کارشناسان حوزه های برنامه ریزی وپژوهش و شهرسازی و پرسشنامه به صورت تصادفی بین کارشناسان مدیریت شهری توزیع و اطلاعات جمع آوری شده است.نتایج تحقیق به وسیله نرم افزار SPSS و آزمون آنالیز واریانس مورد تجزیه تحلیل قرار گرفته است نتایج حاصل از آزمون فرضیات به خوبی نشان می دهد که : بهینه سازی هزینه های سربار حاشیه نشینی بر عملکرد مدیریت شهری تاثیر مستقیم دارد وهزینه های سربار حاشیه نشینی بر بودجه مصوب شهر و شهرداری تاثیر دارد وکاهش هزینه های حاشیه نشینی بر افزایش سرانهخدمات رسانی مدیریت شهری تاثیر دارد .

کلیدواژه ها

هزینه های سربارحاشیه نشینی ، علل شکل گیری حاشیه نشینی ، مدیریت شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.