بررسی آسیب شناسی اجتماعی در گلستان و بوستان با تکیه بر تبعیض نژادی و مذهبی و دینی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پژوهشنامه مطالعات راهبردی در علوم انسانی و اسلامی، دوره: 4، شماره: 51
  • کد COI اختصاصی: JR_HISS-4-51_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 203
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا امیری

دانش آموخته کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه پیام نور شیراز، ایران

مریم عباسی برایی

کارشناسی رشته زیست شناسی (علوم گیاهی)، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت، ایران

عبدالباسط آسکانی ناز

دانش آموخته کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایرانشهر، ایران

زهرا اسحقی

دانشجوی کارشناسی ارشد ادبیات پایداری، دانشگاه شاهد تهران، ایران

چکیده

سعدی شیرازی شاعر و نویسنده نامدار ایرانی، از ارکان شعر پارسی و از ستون های مستحکم فرهنگ ایرانی، اسلامی و بشری است. سخن او همواره همراه و همراز همه گونه از اصناف مردم بوده است. سعدی در طی سفرهای طولانی خویش با همه نژادها و با همه فرهنگ ها و ادیان شناخته شده روزگار خود نشسته و برخاسته و به همین سبب آثار او نمونه ای از جهان شمولی، تساوی و تعادل است و این تساوی و تعادل حتی در شگردهای ادبی او که مبتنی بر تساوی لفظ و محتواست مشاهده می شود. هدف مقاله، بررسی آسیب شناسی اجتماعی در گلستان و بوستان با تکیه بر تبعیض نژادی و مذهبی و دینی است. در این پژوهش بر آنیم که با روش توصیفی – تحلیلی به مسئله تبعیض و تساوی در آثار سعدی شیرازی با تکیه بر گلستان و بوستان پرداخته شده است. نتایج تحقیق نشان می دهد که طبقات اجتماعی نزد سعدی در کتاب گلستان و بوستان دارای نه طبقه پادشاهان، عابدان، درویشان، فقیران، ثروتمندان، دانشمندان، مردم عادی، جاهلان، زنان است و هر قشری دارای آسیب ها و آفت ها است و مذاهب دینی یهودی، زرتشتی، مسیح، دیگر مذاهب و بت پرستان مورد واکاوی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

آسیب شناسی اجتماعی، گلستان، بوستان، تبعیض نژادی و مذهبی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.