مطالعه تاثیر عوامل جامعه شناختی برشکل گیری کرسی های آزاد اندیشی (مورد مطالعه : دانشگاه های آزاد اسلامی استان خوزستان)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات راهبردی بسیج، دوره: 26، شماره: 99
  • کد COI اختصاصی: JR_BSRQ-26-99_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 231
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمد مقدم

دانشجوی دکتری جامعه شناسی، گروه جامعه شناسی، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی،شوشتر، ایران

علی حسین حسین زاده

استاد تمام، گروه علوم اجتماعی، دانشکده اقتصاد و علوم اجتماعی، دانشگاه شهید چمران اهواز

موسی شهریاری

استادیار،گروه جامعه شناسی، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی،شوشتر، ایران

چکیده

دانشجویان کشور عنصر فعالی هستند که می توانند در مسائل گوناگون کشور اثرگذار باشند و عمده این اثرگذاری به حضور در صحنه و اظهارنظر در موضوعات مختلف است. میدان دادن به دانشجویان برای اظهار نظر تاکید ویژه مقام معظم رهبری (آیت الله سید علی خامنه ای) خطاب به مسئولین کشور است. هدف از این پژوهش تعیین نقش مولفه های تاثیرگذار بر شکل گیری کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه های آزاد اسلامی استان خوزستان می باشد. جامعه آماری تحقیق عبارت است از کلیه دانشجویان دانشگاه های آزاد اسلامی استان خوزستان ۶۰۶۴۱ دانشجو می باشد. حجم نمونه ۴۲۶ دانشجو در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ که با استفاده از جدول مورگان محاسبه شده است. در این پژوهش از روش نمونه گیری غیر احتمالی آسان استفاده شد. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است. برای تحلیل داده ها و آزمون فرضیه ها از آزمون های توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون رگرسیون چند گانه استفاده شد. یافته های مطالعه نشان داد که، ارتقاء سطح مولفه های اعتماد اجتماعی، استفاده از رسانه های جمعی داخلی، مشارکت اجتماعی، دینداری ورزشهای اجتماعی، احساس امنیت، قومیت و پایگاه اقتصادی – اجتماعی می توانند با شکل گیری کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه های آزاد اسلامی استان خوزستان ارتباط دارند. در خصوص اهمیت و نقش متغیرهای مستقل در پیش بینی تغییرات متغیر وابسته، متغیر دینداری(۳۴۹/۰= β) ، امنیت اجتماعی (۲۳۳/۰= β) و مشارکت اجتماعی (۱۳۵/۰= β) به مراتب سهم بیشتری در مقایسه با سایر متغیرها در پیشگویی متغیر وابسته دارند.

کلیدواژه ها

کرسی, آزاد اندیشی, جامعه شناختی, دانشگاه آزاد اسلامی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.