بررسی کارایی نایسین انکپسوله شده با زئین توسط دستگاه اسپری درایر در دماهای درونی مختلف
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی
- کد COI اختصاصی: FSS02_328
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1482
نویسندگان
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
موسسه تحقیقات شیلات ایران
چکیده
امروزه به منظور بهبود سلامت مواد غذایی از تکنولوژی های جدیدی مانند استفاده از مواد ضد میکروبی استفاده می شود. نایسین یک ماده ضدمیکروبی طبیعی است که در سطح وسیعی در جهان مورد استفاده قرار می گیرد و در مقابل بسیاری از میکرواراگانیسمهای بیماریزا و مسبب فساد کارایی دارد. اگرچه کارایی ضد میکروبی آن در محیط های غذایی به دلیل واکنش با محتویات غذا به شدت کاهش می یابد . روشهای جدید ممکن است بتوانند با حفاظت نایسین در میکروکپسولها ورهاسازی آن در یک شکل کنترل شده این مشکل را حل کنند. روی هم رفته هدف این تحقیق این است که یک سیستم عرضه جدید نایسین را معرفی کند که کارایی ضد میکروبی آنرا به طور طولانی مدت افزایش دهد. استفاده از اسپری درایر به منظور انکپسوله کردن یک روش ساده، کم هزینه و قابل اجرا از نظر تکنولوژیکی می باشد .در این تحقیق پتانسیل استفاده از اسپری درایر به منظور انکپسوله کردن نایسین در میکروکپسولهای زئین با 4 دمای درونی 57 95 111 و 121 درجه مورد بررسی قرار گرفت. برای انجام این کار ابتدا 6 میلی گرم ماده جامد نایسین تجاری 2/5در هر میلی لیتر الکل اتانول 71%v/v حل شد ، سپس ماده استخراجی نایسین به همراه محلولی از 2%زئین که در اتانول 70%v/v در ورودی دستگاه اسپری درایر قرار گرفت . در دمای درونی بالای 57 درجه دستگاه اسپری درایر، کاهش فعالیت نایسین مشاهده نشد. کپسولهای ساخته شده در دمای درونی 117 درجه بهترین رهایش پایدار نایسین را در pH 6 نشان دادند. برای این کپسولها رهایش پایدار نایسین تا بیشتر از 01 % در pH 6 مشاهده شد .کپسولهای با رهایش پایدار نایسین می توانند به منظور افزایش کارایی آنتی باکتریایی نایسین در محصولات غذایی مختلف مورد استفاده قرار گیرندکلیدواژه ها
نایسین، انکپسوله کردن، زئین ، اسپری درایر ، کارایی ضد میکروبیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.