تاثیر تکنیک ذهن-بدن و تمرین بر اختلالات خواب و اضطراب بیماران مبتلا به کارسینوم

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری، دوره: 9، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IJRN-9-4_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 141
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم عبداللهی

MSc, Kharazmi University, Tehran, Iran.

شهاب الدین باقری

Assistant Professor, Bu-Ali Sina University, Nahavand Higher Education Complex, Department of Sport Sciences, Hamadan, Iran

صدرالدین شجاع الدین

Associate Professor, Kharazmi University, Department of Biomechanics and Sports Injuries, Faculty of Physical Education and Sports Sciences, Tehran. Iran.

منصوره طاهری نیا

MSc, Department of physical Education, Bu-Ali Sina University, Hamadan, Iran.

چکیده

مقدمه: اختلال خواب و اضطراب از مهمترین مشکلات افراد مبتلا به کارسینوم است. هدف مطالعه حاضر بررسی تعیین تاثیر  تکنیک ذهن-بدن و تمرین بر اختلالات خواب و اضطراب بیماران مبتلا به کارسینوم می باشد. روش کار: ۳۰ بیمار داوطلب مبتلا به سرطان (۲۴ زن، ۶ مرد) به طور تصادفی به دو گروه کنترل (۱۵ نفر) و آزمایش (۱۵ نفر) تقسیم شدند. این مطالعه شبه آزمایشی بود و در سال ۱۴۰۰ در اصفهان انجام شد. اختلال خواب با پرسشنامه پیتزبورگ و اضطراب با پرسشنامه بک ارزیابی شد. اندازه گیری متغیرها قبل، ۳ و ۱۲ هفته بعد از مداخله ثبت شد. گروه آزمایش در یک برنامه ترکیبی تکنیک ذهن- بدن و تمرین در طول سه ماه شرکت کردند. اختلال خواب با استفاده از پرسشنامه پیتزبورگ و اضطراب با استفاده از پرسشنامه بک ارزیابی شد. یافته­ ها: اثر اصلی برنامه ورزشی بر متغیرهای اختلالات خواب معنی دار بود (۰/۰۱P< ). همچنین اثرات اصلی مربوط به تکرار و اثر تعاملی تکرار درگروه معنی دار بود (۰/۰۱P< ). علاوه بر آن اثر اصلی برنامه تمرینی بر اضطراب معنی دار بود (۰/۰۱P< ). همچنین اثرات اصلی مربوط به تکرار و اثر تعاملی تکرار در گروه معنی دار بود (۰/۰۱P< ). نتیجه­ گیری: برنامه ترکیبی شامل تمرین و تکنیک ذهن- بدن سبب بهبود علایم اختلال خواب و اضطراب بیماران مبتلا به سرطان کارسینوم شد.

کلیدواژه ها

Mind-body Technique, Sleep disorders, Anxiety, Exercise, تکنیک ذهن-بدن, اختلال خواب, اضطراب, تمرین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.