بررسی روند تجاری سازی فناوری های نوظهور و عوامل موثر بر آن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی تحقیقات بین رشته ای در مدیریت، حسابداری و اقتصاد در ایران
  • کد COI اختصاصی: BUSINESS10_112
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 263
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد امینی

دانشجوی کارشناسیارشد، دانشکده مدیریت، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران،ایران

سیدمهدی فرحی

دکتریمدیریت صنعتی، استادیار دانشگاه صنعتی مالک اشتر تهران

علی محمد مصباحی نیا

دکتری تخصصی نانو فیزیک، پژوهشگر دانشگاه صنعتی مالک اشتر،تهران،ایران

چکیده

در عصر حاضر راهکار ورود به دنیای رقابتی، فناوری است، که شاه کلید آن تجاری سازی و ارزش افزوده ناشی از آن است.تجاری سازی، فرآیند تبدیل ایده های نوین به محصولات جدید می باشد که در برگیرنده آرایه های مختلفی از فرآیندهای مهمفنی، تجاری و مالی است. به عبارتی تجاری سازی یافته های پژوهشی، حلقه اتصال فناوری و بازار بوده و تمرکز آن بر حلقه هایانتهایی زنجیره ارزش است. امروزه در بازارهای رقابتی، توانایی تجاریسازی محصولات برای بقای شرکتها بسیار حیاتیمیباشد. شرکتها میبایست به منظور پاسخگویی به چالش های محیطی که در صنعت وجود دارد به صورت مستمر نوآور باشندو به تجاری سازی محصولات خود بپردازند. از آنجا که به بازار رسانیدن یک محصول میتواند تضمین کننده موفقیت و بقایشرکت باشد، تجاری سازی دانش فنی به عنوان یک عامل موثر مطرح شده است. تجاریسازی میتواند تضمین کند که فناوریمربوطه با عملکرد و خواسته های مشتریان تطابق دارد. مهم ترین چالش پیش روی شرکتها در بازارهایی که دارای سطح بالاییاز عدم اطمینان هستند این است که چگونه به تجاری سازی موفق فناوری و محصولات جدید دست یابند؛ به عبارتی باید راه حلآن را در فرآیند تجاری سازی و شیوه مناسب روشهای بهره برداری از فرصت ها بدانیم. لذا در این پژوهش تلاش شده استکه با معرفی الگویهای موفق تجاریسازی فناوریهای نوظهور و عوامل موثر بر پیشبرد آن و همچنین شناسایی و رفع موانعموجود، گامی مهم در این عرصه برداشته شود، که این موضوع خود نیز تاثیر بسزایی در توسعه سطح اقتصاد کشور داشته باشد.

کلیدواژه ها

فناوری نوظهور، تجاری سازی، الگوهای تجاری، راهبرد تجاریسازی، نوآوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.