ارزیابی پیش بینی های مدیریت درصورت جریان های نقدی تامین مالی گزارش های توجیهی افزایش سرمایه شرکت ها

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین کنفرانس بین المللی تحقیقات بین رشته ای در مدیریت، حسابداری و اقتصاد در ایران
  • کد COI اختصاصی: BUSINESS10_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 121
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

خدیجه ایگدری

دانش آموخته کارشناسی ارشد حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد گنبد کاووس، گلستان، ایران

چکیده

هدف اصلی این پژوهش ارزیابی میزان دقت بکار رفته در پیش بینی های انجام شده ای است که در بخش جریانات نقد ناشی از فعالیتهای تامین مالی مندرج در گزارش های توجیهی افزایش سرمایه بکار می رود. جامعه مورد مطالعه این پژوهش شامل شرکت هایپذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران هستند که از سال ۱۳۹۵ تا ‎۹۹ اقدام به تهیه و تنظیم گزارش توجیهی افزایش سرمایه ازطریق (آورده نقدی و مطالبات حال شده ) نموده اند شامل ۳۸ شرکت نمونه می باشد. بخشی از اطلاعات (جریانات نقد ناشی ازفعالیت های تامین مالی پیش بینی شده) به صورت مستقیم و از طریق گزارش های توجیهی افزایش سرمایه استخراج شده است(موجود در سایت کدال) بخشی دیگر از داده ها (جریانات نقد ناشی از فعالیت های تامین مالی واقعی) بصورت مستقیم از صورتهای مالی حسابرسی شده موجود در سایت کدال جمع آوری شده است. روش آماری مورد استفاده در این پژوهش روش داده هایپانلی می باشد. زیرا به منظور بررسی رابطه بین متغیرهای مستقل و متغیر وابسته از دو جنبه متفاوت موضوع مورد بررسی قرارمی گیرد. نتایج مطالعه پس از بررسی پیش فرض های مناسب رگرسیون خطی و آزمون مانایی متغیرهای تحقیق نشان داد که نسبتبازده دارایی ها، اهرم مالی. بازده حقوق صاحبان سهام. سهام شناور و نسبت افزایش سرمایه بر نتایجم عملکرد پیش بینی شده درجریان های نقدی حاصل از فعالیت های تامین مالی گزارش توجیهی افزایش سرمایه شرکت موثر است. ولی متغیر اندازه شرکت،تاثیری بر نتایج عملکرد پیش بینی شده در جریان های نقدی حاصل از فعالیت های تامین مالی گزارش توجیهی افزایش سرمایهشرکت ندارد. نتایجی که از این تحقیق بدست می آید می تواند در تصمیم گیری سهامداران شرکت ها جهت انجام افزایش سرمایهمفیدواقع گردد. همچنین سهامداران می توانند قابلیت اتکای اطلاعات مندرج در گزارشهای توجیهی افزایش سرمایه تهیه شده توسطمدیران شرکت ها مورد ارزیابی نموده و تصمیمات خود را با در نظر گرفتن قابلیت اتکای مزبور انجام دهند.

کلیدواژه ها

افزایش سرمایه، تامین مالی، اوراق بهادار، بورس، گزارش توجیهی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.