بررسی زمین ساخت فعال درپهنه گسلی جوان اصلی زاگرس با استفاده ازاندیس های ریخت شناسی و تصاویر ماهوارهای ( جنوب لرستان)

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI12_587
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 208
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا علی پور

دانشگاه شهید بهشتی، دانشکده علوم زمین، گروه زمین شناسی

محسن پورکرمانی

دانشگاه شهید بهشتی، دانشکده علوم زمین، گروه زمین شناسی

مهدی زارع

پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی ومهندسی زلزله

رادین اسپندار

دانشگاه شهید بهشتی، دانشکده علوم زمین، گروه زمین شناسی

چکیده

در مطالعات زمین ساختی اندیس های ریخت شناسی به عنوان یکی از ابزار اکتشافی مهم در شناسایی مناطقی کهدچار دگرریختی سریع شده اند به کار می رود. در منطقه مورد مطالعه با استفاده از اندیس های ریخت شناسی ازقبیل نامتقارن بودن حوضه آبریز (AF)، اندیس گرادیان طول رودخانه (SL)، اندیس عامل تقارن توپوگرافیعرضی (T) و اندیس پهنای کف دره (VF) فعالیت های زمین ساختی جوان و مرتبط با گسل جوان اصلیزاگرس تشخیص داده شد. نتایج حاصل از این روش ها با مشاهدات صحرایی، مطالعه نقشه های زمین شناسی وتوپوگرافی و ترکیب تصاویر ماهوارهای با قدرت تفکیک بالا مورد تایید قرار گرفته است.تصاویر ماهوارهایجابه جایی ۶۰۰ تا ۱۰۰۰ متری آبراهه ها در امتداد گسل جوان اصلی زاگرس را نشان می دهد. در منطقه موردمطالعه گسل سراوند- بزنوید که یکی از قطعات گسل جوان اصلی زاگرس می باشد، بر اساس مشاهدات صحراییو تصاویر ماهوارهای، حرکت راستالغز راستگرد با مولفه معکوس را نشان می دهد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.