مطالعه پتروگرافی آلی زغال سنگ های گلندرود، البرز مرکزی

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI12_567
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 128
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا اردبیلی

دانشجوی دکتری زمین شناسی زیست محیطی، دانشگاه دولتی باکو ( جمهوری آذربایجان )

پدرام ناوی

دکتری رسوب شناسی و سنگ شناسی رسوبی، مدیر تظوین کیفیت سازمان زمین شناسی کشور

چکیده

زغال سنگ های منطقه گلندرود واقع در البرز مرکزی، در گستره رسوبات سازند شمشک به سن تریاس فوقانی –ژوراسیک زیرین نهشته شده اند. این رسوبات زغالدار بروی سطوح فرسایش یافته دلومیت های سازند الیکا تشکیلشده و در بسیاری نقاط توسط آهک های سازند لار پوشیده شده اند. واحدهای رسوبی غالب در منطقه زغال دارشیل، ماسه سنگ، دلومیت و سنگ آهک می باشد. منشاء زغال سنگ های گلندرود هوموسی است و در یک محیطدریاچه آب شیرین شکل یافته است. مطالعه پتروگرافی آلی زغال سنگ های مزبور بیانگر این مطلب است که نوعمحیط رسوبی و لیتولوژی حوضه زغالی البرز بر نوع زغال های منطقه تاثیر بسزائی داشته است، به طوری کهبخش اعظم مواد آلی موجود در آن ها به مقدار زیاد از نوع ماسرال های ویترینیت و اینرتینیت ( مواد آلی چوبی وزغالی ) و به مقدار کمتر از لیپتینیت ( مواد آلی گیاهی ) است. نتایج حاصل از بررسی شاخص درجه بلوغ نشانمی دهد که زغال سنگ های گلندرود از نظر درجه بلوغ، در بخش پائینی پنجره نفتی بوده و از نظر متامورفیسم درمرحله گازی II ، نیممرحله گازی ۲‐۱ II و گازی چرب ۳ II قرار دارد. چنین درجه بلوغی را می توان معادل مارکزغال بیتومینه با مواد فرار بالا ( ۳۷ – ۳۱% ) دانست

کلیدواژه ها

گلندرود، ژوراسیک، ویترتینیت، درجه بلوغ، گازی چرب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.