تاثیرمیزان رس وآهک کل برفرسایش ورسوب زایی سازندهای مارنی پهنه زمین ساختی زاگرس(مطالعه موردی: استان چهارمحال وبختیاری)

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI12_540
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 110
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید نعیم امامی

دکتری زمین شناسی، عضو هیات علمی مرکزتحقیقات کشاورزی ومنابع طبیعی استان چهارمحال وبختیاری

حمیدرضا پیروان

دکتری زمین شناسی، عضو هیات علمی مرکزتحقیقات حفاظت خاک وابخیزداری

چکیده

سازند های مارنی پهنه زمین ساختی زاگرس به عنوان عوامل اصلی فرسایش و رسوب زایی، نقش قابل ملاحظه ای در افزایش بار رسوبی رودخانه های این حوضه ایفاء می نمایند. شناخت دقیق ویژگی های فیزیکو شیمیاییاجزاء مارنی سازندهای رخنمون یافته در این قلمرو زمین ساختی، موجب صرفه جویی در هزینه های مربوط اقدامات کنترلی و بهینه سازی عملیات کنترل فرسایش و رسوب خواهدشد. سازندهای گورپی با ۳۳/۶ میشان با ۷۶/۱۲، پابده با ۹۴/۱۴ و رازک با ۹۶/۳۴ گرم بر مترمربع میانگین رسوب تولید شده، به ترتیب بالاترین رسوب زایی را در قلمرو زاگرس دارا می باشند. تحقیقات انجام شده در این مقاله نشان می دهد که میزان رسوب زاییسازندهای مارنی با مقدار آهک کل رابطه معکوس و با میزان جزء رس رابطه مستقیم دارد. بنابراین اصلاحشیمیایی خاک های مارنی با افزودن آهک به خاک های مارنی و رسی، راهبردی مناسب در جهت مقابله بافرسایش و رسوب زایی قلمداد می شود.

کلیدواژه ها

سازندهای مارنی، رسوب زایی، فرسایش، آهک کل، جزءرس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.