ارتباط توده نفوذی میرده با کانی سازی های انجام شده درغرب سقز

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI12_419
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 82
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدوحید شاهرخی

عضوهیئت علمی دانشگاه آزاداسلامی واحدخرم آباد

رضا سهامیه زارعی

عضو هیئت علمی گروه زمین شناسی دانشگاه لرستان

پیمان رضائی

عضو هیئت علمی گروه زمین شناسی دانشگاه هرمزگان

چکیده

ناحیه مطالعه در ۲۸ کیلومتری جنوب غرب شهرستان سقز و در شمال غرب استان کردستان واقع است .واحدهای سنگی بر ونزده در منطقه شامل سنگهای رسوبی و آذرینی هستند که همگی در حد رخساره شیستسبز دگرگون شده اند . گرانیتوئید ها حاوی کوارتز طلادار هستند . این توده شامل فلدسپات، کوارتز، کانی هایاوپاک و نیمه شفاف، موسکویت (و سریسیت) است. علاوه بر آنها به مقدار کم به کلریت و بیوتیت نیز م ی تواناشاره کرد . توده گرانیتوئیدی از نوع گرانیت تا گرانودیوریت بوده در شرایط حرارتی ۷۰۰ تا ۷۵۰ درجه سانتی گراد و فشار ۱۵۰۰ بار تشکیل شده است . این توده از نوع گرانیت های تیپ I بوده و محیط تکتونیکی گرانیتوئیدها از نوع پس از کوهزائی می باشد . کانی سازی در ناحیه مطالعه در محدوده واحد سنگی گرانیتمیلونیتی قابل تشخیص است . درصد پیریت و پیریت اکسید در این واحد بسیار بالاست به نحوی که در بعضیقسمتها اکسیدآهن باعث تغییر رنگ واحد شده است

کلیدواژه ها

شیست سبز، گرانیت، رگه های کوارتز طلادار، سقز، کردستان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.