مطاله ای در مورد اصول و کاربرد فن آوری میکرواری

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: FSS02_163
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 9997
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا حسنی

گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان، قوچان، ایر

بهرام حسنی

گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار، ، سبزوار، ا

اکرم شریفی

چکیده

به دست آوردن تصویر کلی از عملکرد های ژن کار آسانی نیست فن آوری جدید و قدرتمندی بنام میکرواری که باعث افزایش سرعت تحقیقات زیست شناسی مولکولی شده مورد توجه بسیاری از محققان قرار گرفته است.ازاشکال مختلف میکروآری به موارد زیر می توان اشاره کرد: DNA میکروآری، پروتئین میکروآری، میکروآری سلول وبافتی به تنهایی یا به صورت تلفیقی با دیگر روش ها در تحقیقات زیستی، تشخیص پزشکی، تحویل دارو ) و توکسیکوژنومیکس استفاده شده است. انواع میکرواری را می توان بر اساس نوع پروب های تثبیت شده به دو نوع کلی تقسیم بندی کرد: 1 DNA میکرواری که عمدتا با DNA و به کارگیری روش PCR تولید می شود. 2( اولیگو نوکلئوتید میکرواری که با توالی هایی اولیگو نوکلئوتیدی کوتاهتر ) 11 تا 01 واحد( یا بلندتر )بیش از 121 واحد (که مکمل نواحی کد کننده خاص هستند ساخته میشود.کاربردهای میکرواری نشان دهنده توان بالای این فن آوری برای آنالیز موازی نمونه های زیستی یا شناسایی ژنها یا فعالیت آنها در مقیاس بزرگ است.دو کاربرد عمده فن آوری این فن آوری: 1( شناسایی توالی ها 2(تعیین سطوح بیان ژن یا فراوانی ژن ها است

کلیدواژه ها

میکرواری ، DNA میکرواری، پروتئین میکرواری، توکسیکو ژنومیکس، اولیگو نوکلئوتید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.