در ناحیه شمال کرمان، و ساختارپهنه گسلی راور ریخت زمین ساختجنوب ایران مرکزی

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: دوازدهمین همایش انجمن زمین شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: SGSI12_152
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 228
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید شاهپسند زاده

استاد یار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد زرند ، کرمان

امیر شفیعی بافتی

استاد یار پردیس دانشگاهی علوم کاربردی و تکنولوژی پیشرفته. کرمان

چکیده

با توجه به توانایی ایجاد زمین لرزه هایی بزرگ توسط گسل های راستالغز قارهای که از عناصر مهم دگر شکلیمناطق فعال قاره ها محسوب می شوند، تعیین هندسه و کینماتیک این گسل ها به همراه شناسایی قطعاتفعال و نحوه تکامل ساختاری و زمین ساختی آن ها در طول زمان امری ضروری به نظر می رسد. پهنه گسلیمورب لغز راستبر راور با طولی حدود ۱۳۷ کیلومتر در مجاور شهر راور واقع در پهنه ساختاری ایران مرکزی ودرشمال کرمان قرار دارد. در بخش های شمالی ناحیه مورد مطالعه، این پهنه گسلی به موازات سامانه گسلیلکرکوه قرار دارد، اما در بخش های جنوبی به صورت همگرا با سامانه های گسلی لکرکوه و کوه بنان در می آید. بالاراندگی بلوک خاوری پهنه گسل راور و راندگی به سمت خاور سامانه گسلی لکرکوه الگوی ساختاری گل وارمثبتی را در این ناحیه ایجاد نموده است. بر اساس بازسازی امتداد آبراهه ها، جنبش پهنه گسلی راور باعثانحراف و جابه جایی تجمعی راستبر آبراهه ها به میزان ۹۷۰- ۹۴۰ متر حداقل از اوایل پلئیستوسن در بخشکمینه نرخ لغزشی حدود۰/۵۴ میلی متر در سال برای پهنه اساس شمالی این پهنه گسلی شده است. بر اینبه خوبی R و R، Pگسلی راور پیشنهاد می شود. در بخش میانی پهنه گسلی راور، گسل های فرعی ریدلتوسعه یافته و سبب انحراف راستبر رودخانه اسماعیل آباد به میزان ۱۶ متر شده اند. با فرض رویداد زلزله های۷۵/ ۰ متر است که با کمینه جابه جایی ~شاخص بر روی این پهنه گسلی، بیشینه مقدار لغزش در هر رویداد آبراهه های عهدحاضر خوانایی دارد. مقدار جابه جایی راستالغز راستبر پهنه گسلی راور به سمت جنوب کاهشیافته و برعکس میزان مولفه جابه جایی قائم آن افزایش می یابد، به طوری که رسوبات آبرفتی پلئیستوسن-هولوسن اختلاف ارتفاعی حدود ۱۰ متر را در طرفین بخش جنوبی این پهنه گسلی نشان می دهند

کلیدواژه ها

گسل راستالغز، قطعه بندی گسل، گسلش فعال، ریخت زمین ساخت، پهنه گسلی راور، ایرانمرکزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.