تاثیر روش های مختلف کاربرد اسید سالیسیلیک بر یکنواختی و متوسط زمان جوانه زنی گیاه لوبیا قرمز تحت تنش کادمیوم

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
  • کد COI اختصاصی: NCOCA07_256
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 84
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم هاشم وند

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته فیزیولوژی گیاهان زراعی، گروه مهندسی تولید وژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی

محمد صدقی

استاد، فیزیولوژی گیاهان زراعی، گروه مهندسی تولید وژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی

رئوف سیدشریفی

استاد، فیزیولوژی گیاهان زراعی، گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

آلودگی خاکها کشاورزی مناطق آلوده را با مشکات جدی مواجه کرده است. بهمنظور بررسی تاثیر اسید سالیسیلیک و تنش کادمیوم بر روی صفات یکنواختی جوانهزنی و زمان تا ۵۰ درصد جوانهزنی گیاه لوبیا قرمز, دو آزمایش جداگانه بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاما تصادفی با سه تکرار با تیمارهای اسید سالیسیلیک ( صفر، ۵۰ و ۱۰۰ میلیموار) و کادمیوم با غلظتهای ( صفر، ۲۵ ،۵۰ و ۷۵ ( ppm به اجرا درآمد. در آزمایش اول اسید سالیسیلیک بهصورت پرایمینگ مورد استفاده قرار گرفت. بذرها به مدت هشت ساعت در محلولهای اسید سالیسیلیک پرایم شده و سپس در فضای آزمایشگاه خشکانده شد. در ادامه آزمون جوانه زنی استاندارد با بذرهای پرایم شده در غلظتهای مختلف کادمیوم انجام شد و صفات اشاره شده مورد بررسی قرار گرفت. در آزمایش دوم، اسید سالیسیلیک بدون پرایمینگ و بهطور مستقیم در بستر کشت بذر اضافه شد و مشابه آزمون اول آزمون جوانه زنی انجام و صفات مورد اشاره اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که افزایش غلظت کادمیوم باعث کاهش یکنواختی و افزایش مدت زمان جوانهزنی گردید و اسید سالیسیلیک عکس نتیجه کادمیوم را نشان داد.نتایج تجزیه واریانس نشان داد (جدول ۱) که تاثیر تیمارهای کادمیوم و اسید سالیسیلیک و تاثیر برهمکنش توام این دو عامل بر Gu و D۵۰ در هر دو شرایط بدون پرایمینگ و با پرایمینگ در سطح احتمال یک و پنج درصد معنیدار بود.

کلیدواژه ها

اسید سالیسیلیک، پرایمینگ، کادمیوم، لوبیا.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.