اثر روشهای عصاره گیری در اندازه گیری شوری خاک

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی و هفتمین کنفرانس ملی کشاورزی ارگانیک و مرسوم
  • کد COI اختصاصی: NCOCA07_194
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 118
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد انوار

دانشجوی دکتری و دانش آموخته کارشناس ارشد شیمی و حاصلخیزی خاک، کارشناس مسئول آزمایشگاه مرکزی دانشگاه محقق اردبیلی

ناصر نظری

استادیار، مدیریت منابع خاک- پیدایش، رده بندی و ارزیابی اراضی، گروه علوم خاک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه

فرشته نوراللهی

دانش آموخته دکتری مدیریت علفهای هرز و عضو بنیاد پژوهشگران مدعو دانشگاه محقق اردبیلی، رئیس اداره ترویج سازمان جهادکشاورزی استان اردبیل

جبرائیل باقری

هنرآموز و دانش آموخته مهندسی کشاورزی هنرستان کشاورزی تبریز

چکیده

عصاره گل اشباع یا عصاره نسبت ۱:۱ خاک به آب معمولا در زمینه ارزیابی شوری خاک در آزمایشگاه استفاده می شود. ارتباط بین هدایت الکتریکی (EC) وسایر آنالیت ها در این روشها به خوبی مستند نشده است . این مطالعه به منظور بررسی بیشتر این روابط با استفاده از طیف گستردهای از خاکها انجام شده است . عصاره گیری از گل اشباع (SP) و نسبت ۱:۱ خاک به آب (۱:۱) از نمونه های خاک نمونه برداری شده حوزه سه شهرستان اردبیل ، میانه و تبریز انجام شد و تجزیه برای EC، کاتیونهای اصلی (Na+, K+, Mg۲+, Ca۲+) و آنیونهای عمده (Cl-, NO۳-, SO۴۲-) انجام گرفت . رابطه همه آنالیت ها برای هر دو روش با استفاده از رگرسیون خطی انجام شد. به طور کلی ، آنالیت ها برای عصاره ۱:۱ خاک به آب و عصاره گل اشباع بسیار مرتبط بود، اما آنها تحت تاثیر بافت خاک (گروه های ریز و درشت بافت ) و بار یونی (تک ظرفیتی در مقابل دو ظرفیتی ) بودند. یافته های حاصل از این مطالعه می تواند در به حداقل رساندن زمان و هزینه تجزیه ها با امکان تبدیل دقیق نتایج تجزیه عصاره ۱:۱ به عصاره گل اشباع با توجه به سختی ها و هزینه های عصاره گیری گل اشباع مورد استفاده قرار بگیرد.

کلیدواژه ها

آنیون، شوری خاک، عصاره گل اشباع، عصاره گیری ، عصاره ۱:۱ خاک به آب، کاتیون.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.