امکان سنجی بازآفرینی پیاده راه های گردشگری از منظر توسعه پایدار مورد مطالعه (بافت تاریخی شهر سمنان)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه نگرش های نو در جغرافیای انسانی، دوره: 15، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_GEOIAU-15-4_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 189
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحیمه جوادیان

دانشجوی دکتری تخصصی جغرافیا و برنامه ریزی شهری ، واحد سمنان، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران.

زینب کرکه آبادی

دانشیار گروه جغرافیا واحد سمنان ، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران.

محمد رضا زندمقدم

استادیار گروه جغرافیا، واحد سمنان ، دانشگاه آزاد اسلامی، سمنان، ایران.

چکیده

چکیده بافت قدیمی هر شهر نشان دهنده تاریخ و هویت گذشته آن است یکی از اقداماتی که می توان برای حفظ آن انجام داد، تبدیل این معابر به پیاده­راه  است که می تواند مقصدی جذاب برای  پیاده­روی باشد وبه رشد و توسعه پایدار شهر کمک نماید. بنابراین توجه بیشتر مدیران شهری به فضاهای حرکت شهری مانند"پیاده رو"یکی از اساسی ترین بخش های سیاست های شهری برای رسیدن به توسعه پایدار خصوصا در بافت قدیم دارای ارزش تاریخی شهرها است. در این مقاله با بررسی شاخص­های مختلف پیاده راه ازمنظر توسعه پایدار در شهر سمنان شامل  شاخص های توسعه پایدار، شاخص های گردشگری ،در فرآیند بازآفرینی پیاده راه ها  براساس پرسشنامه­های تدوین شده با روشهای آزمون فرضیه برابری میانگین یک جامعه  t-test ، ضریب همبستگی پیرسون و سپس رتبه بندی شاخص ها براساس وزن آنتروپی و در نهایت با روش TOPSIS. تحلیل داده ها انجام می گردد و فرضیه ها مورد بررسی قرار می گیرد.و به منظور تحلیل ظرقیت پیاده رو ، سطح سرویس و خدمات پیاده­روها از دستورالعمل ۲۰۱۶ HCM  استفاده شده است  . نتایج حاکی ازآن است شاخص ها در فرآیند بازآفرینی پیاده راه در شهر سمنان به درستی تعریف گردیده و می تواند موثر واقع شود. ولی سطح سرویس در این محدوده  پایین است. و برای داشتن توسعه پایدار محور پیاده در این خیابان اهمیت  پیدا می­کند و سطح سرویس های بالاتری را می­طلبد که با پیاده راه سازی خیابان امام این سطح سرویس  به دست خواهد آمد.

کلیدواژه ها

واژگان کلیدی: بافت تاریخی, پیاده راه, گردشگری, توسعه پایدار, شهر سمنان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.