دلالت های مظاهر طبیعت در سروده های سعدی یوسف بر اساس نظریه حوزه های معنایی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سیزدهمین کنفرانس بین المللی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: ICMHSR13_241
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 110
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین محسنی

استادیار گروه زبان عربی دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

اکبر مهدویان

دانشجوی کارشناسی ارشد زبان عربی دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران

چکیده

طبیعت از ابتدا تا امروز همواره یکی از خاستگاه و سرچشمه های هنر بوده است. از همه بارزتر در هنر شعر، که نمونه ها و نشانههای آن را از قدیم ترین ایام تاکنون، در آثار و شاعرانه همه کشورهای جهان می توان دید.از شاعران معاصر آن که شعرش بویطبیعت و مظاهرآن را می دهد، سعدی یوسف است.در دیوان سعدی کمتر سروده ای را می توان یافت که عنصری از طبیعت در آنبکار نرفته باشد.از این رو، با بررسی سروده های شاعر این نتیجه حاصل شد که وی در اشعار خود به مباحثی مانند وصف ابر و بارانو رعد و برق در یک حیطه معنایی مشخص و وصف شب و روز و هلال ماه و ستاره و...پرداخته است تا همواره با استفاده از تحلیلمحتوا و بررسی حوزه هایی معنایی این واژگان احساسات و عواطف خود و درد کشور خود رابه شکل نمادین بیان کند. بررسی نشانمی دهد که رویکرد شاعراز ورود به حوزه های معنایی و استفاده از الفاظ در حوزه معنایی مشخص تلاشی برای تصحیح در استقراضدقیق تر احساسات و افکار خویش را به مخاطب هم عصر خود بیان کند.

کلیدواژه ها

شعر معاصر عربی ، حوزه های معنایی ، مظاهر طبیعت ، سعدی یوسف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.