نقش واسطه ای اخلاق کاری اسلامی در ارتباط بین جو اخلاق سازمانی و هویت سازمانی معلمان مدارس ابتدایی شهرستان نورآباد ممسنی
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش ملی پژوهش ها و فناوری های دانش بنیان در مدیریت و حسابداری
- کد COI اختصاصی: HBMACONF01_083
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 239
نویسندگان
کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی، اداره آموزش و پرورش استان فارس، شهر نورآباد ممسنی، دبستان شهید نجف گلستان
چکیده
هدف از این پژوهش، بررسی نقش واسطه ای اخلاق کاری اسلامی در ارتباط بین جو اخلاق سازمانی و هویت سازمانی معلمان مدارس ابتدایی شهرستان نورآباد ممسنی بود. این پژوهش بر حسب هدف، کاربردی و روش اجرای این پژوهش، توصیفی - پیمایشی از نوع همبستگی و جامعه آماری در این مطالعه، کلیه معلمان مدارس ابتدایی شهر نورآباد ممسنی به تعداد ۷۱۵ نفر و روش نمونه گیری، تصادفی خوشه ای بود. حجم نمونه شامل ۲۵۰ نفر بوده که بر اساس جدول مورگان انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از سه پرسشنامه استاندارد هویت سازمان (چنی، ۱۹۸۲)، جو اخلاق سازمانی (ویکتور و کولن، ۱۹۹۳) و اخلاق کاری اسلامی (علی الکاظمی، ۲۰۰۷)، استفاده شد و ضریب آلفای کرونباخ برای بررسی پایایی پرسشنامه های مذکور به ترتیب ۰/۸۵، ۰/۸۳ و ۰/۷۳ بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری ضریب همبستگی چندگانه، تحلیل رگرسیون و تحلیل مسیر و نرم افزارهای SPSSو AMOS استفاده شد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که، جو اخلاق سازمانی، پیش بینی کننده ابعاد اخلاق کار اسلامی و ابعاد هویت سازمانی بود. همچنین اخلاق کار اسلامی از طریق کنترل جو اخلاق سازمانی، مولفه های هویت سازمانی را پیش بینی کرده است و در نهایت نتایج آزمون تحلیل مسیر، نقش واسطه ای اخلاق کار اسلامی در ارتباط بین جو اخلاق سازمانی و هویت سازمانی را مورد تایید قرار داده است.کلیدواژه ها
جو اخلاق سازمانی، هویت سازمانی، اخلاق کاری اسلامی معلمانمقالات مرتبط جدید
- بررسی و شناسایی ارتباط یادگیری سازمانی با عملکرد شرکت با نقش میانجی خلاقیت و مدیریت کیفیت جامع
- بررسی تاثیر تردید حرفه ای و ویژگیهای شخصیتی بر کیفیت گزارش حسابرسی
- بررسی تاثیر اشتیاق کارآفرینانه بر توسعه منابع انسانی الکترونیکی با نقش میانجی رهبری کارآفرین (مورد مطالعه: صنایع نساجی هالل ایران)
- تاثیر انعطاف پذیری کارکنان بر توسعه منابع انسانی الکترونیکی
- تاثیر همدلی سازمانی بر مشارکت کارکنان با نقش میانجی جو سازمانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.