بلاک چین در عمل و تحقیق حسابداری: بررسی ادبیات سیستماتیک

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی پژوهش ها و فناوری های دانش بنیان در مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: HBMACONF01_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 153
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباسعلی دریائی

استادیار حسابداری دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)

احمد کاظمی

دانشجوی دکتری حسابداری دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره

چکیده

هدف این مطالعه مرور ادبیات آکادمیک در مورد استفاده از بلاک چین در عمل و تحقیق حسابداری برای شناسایی فرصت های بالقوه برای تحقیقات علمی بیشتر و ارائه چارچوبی برای نحوه تاثیرگذاری بلاک چین بر رویه های حسابداری است. این مطالعه بر اساس یک مرور ادبیات سیستماتیک از ۳۴۶ محصول تحقیقاتی موجود در اسکوپوس است که با تحلیل های کتاب شناختی نگاشته شده و به طور انتقادی در رابطه با سه موضوع اصلی مورد بحث قرار گرفته است: تاثیر بلاک چین بر حسابداری و حسابرسی، دارایی های رمزنگاری شده و تامین مالی، مدل های کسب و کار و مدیریت زنجیره تامین. بلاک چین پیامدهای بالقوه زیادی برای عمل و تحقیق حسابداری دارد. این مطالعه علاوه بر ارائه پیشرفته ترین تحقیقات حسابداری در مورد بلاک چین و راه های اضافی برای مطالعات بیشتر، به این موضوع می پردازد که چرا متخصصان به این فناوری علاقه دارند: حسابداری سه گانه ، تغییر ناپذیری تراکنش ها، خودکارسازی وظایف تکراری که نیازی به انتخاب های اختیاری ندارند، نمایش ارزهای دیجیتال در صورت های مالی، مدیریت زنجیره ارزش، حسابرسی و گزارش های اجتماعی و محیطی و نوآوری در مدل کسب و کار. نوآوری جدید این مطالعه یکپارچه و سه گانه است. اول، این مرور ادبیات سیستماتیک تصویر روشنی از وضعیت تحقیقات حسابداری روی بلاک چین با استفاده از تحلیل های کتاب شناختی و روایی ارائه می دهد. دوم، بررسی می کند که چگونه رویه های حسابداری و حسابرسی تحت تاثیر بلاک چین قرار می گیرند. سوم، با بحث در مورد روندهای بالقوه تحقیقات آینده مربوط به بلاک چین برای حسابداری به ادبیات حسابداری کمک می کند.

کلیدواژه ها

بلاک چین، مرور ادبیات سیستماتیک، کتاب شناختی، حسابداری، حسابرسی، دارایی های رمزنگاری شده، حسابداری سه گانه، قراردادهای هوشمند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.