به روز رسانی تبخیر و تعرق مرجع در استان اصفهان در راستای کشاورزی پایدار در مناطق خشک و نیمه خشک
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: اولین همایش ملی توسعه پایدار در مناطق خشک و نیمه خشک
- کد COI اختصاصی: SDARIDR01_045
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1310
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی زیستمحیطی
اعضای هیئت علمی دانشکده علوم زمین دانشگاه صنعتی شاهرود
چکیده
برآورد صحیح و به روز رسانی تبخیر و تعرق مرجع برای هر منطقه و خصوصاً مناطق مزروعی نواحی خشک ضروری میباشد. با استفاده از این پارامتر میتوان برآوردی از نیاز آبی گیاهان کشت شده در منطقه و تناسب آن با منابع آب موجود بدست آورد، که میتواند در انتخاب الگوی کشت مناسب و استفاده بهینه از منابع آب و در نتیجه توسعه پایدار کشاورزی مؤثر واقع گردد. هدف از این تحقیق تعیین و به روز رسانی تبخیر و تعرق روزانه گیاه مرجع (چمن) با استفاده از آمار روزانه هواشناسی در مناطق مزروعی عمده غرب اصفهان می باشد. ابتدا آمار هواشناسی ایستگا-ه های سینوپتیک زرینشهر و مبارکه و ایستگاه تبخیرسنجی فلاورجان مورد صحت سنجی به روش جرم مضاعف قرار گرفت و سپس با استفاده از نرمافزارREF-ET تبخیر و تعرق مرجع به روشهای فائو پنمن- مونتیث، پنمن اصلاح شده فائو، بلان - ی کریدل، تشتک تبخیر و هارگریو-ز سامانی محاسبه شد. دادههای مورد استفاده شامل دمای ماکزیمم و مینیمم، رطوبت ماکزیمم و مینیمم، سرعت باد، تبخیر از تشتک و ساعات آفتابی میباشد. مجموع تبخیر و تعرق مرجع روزانه برای منطقه در سال 2010 به وسیله هر یک از روشهای مذکور به ترتیب 1468 ،1439 ،1745 ،1725 1605 دست آمد. روش پنمن فائو با توجه به مقایسه صورت گرفته با روش تشتک تبخیر در دوره زمانی که آمار آن وجود دارد و همچنین مطالعات لایسیمتری که قبلاً انجام شده و موجود بودن دادههای مورد نیاز این روش، به عنوان روش مناسب برای منطقه پیشنهاد شد. همچنین با توجه به اینکه در بسیاری از تحقیقات صورت گرفته در منطقه روش هارگریوز- سامانی مورد تأیید قرار گرفته است و در تحقیق حاضر این روش رقم متعادلی را نشان میدهد میتوان به عنوان روش مناسب در نظر گرفتکلیدواژه ها
تبخیر و تعرق مرجع، مناطق خشک، اصفهانREF-ETمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.