مروری بر کاربرد انواع سلولهای بنیادی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین درحوزه زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: BSCONF10_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 115
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نازنین سبحانی

دانشجوی کارشناسی ارشد زیست شناسی جانوری-سلولی و تکوینی، دانشگاه پیام نور کرمانشاه

چکیده

سلول های بنیادی سلول هایی هستند که به علت دا شتن پتان سیل های بالا در زمینه ی تقسیم شدن و تمایز به سلولهای تخصصی بدن و نیز توانایی های آن ها در ترمیم بافتی بسیار مورد توجه جامعه علمی قرار گرفته اند. این سلولها می توانند به طور نامحدود هر نوع سلولی را به وجود آورند، علاوه بر این می توانند از نظر ژنتیکی تغییر کنند بهصورتی که پس از پیوند دفع نشوند. بیش از بیست سال قبل دانشمندان توانستند سلول های بنیادی را از جنین چندروزه موش جدا کنند و با مطالعه سال ها جزئیات بیولوژی سلول های بنیادی موش در سال ۱۹۹۸ موفق به جدا کردنسلول های بنیادی جنینی از جنین انسان شوند امروزه سلول های بنیادی به طور معمول از موش ،انسان و میمون گرفتهمی شود. از جمله مشکلات کاربردی سلول های بنیادی می توان به پاسخ ایمنی میزبان، ایجاد سرطان و عفونت اشارهکرد. سلول های بنیادی را در آزمایشگاه ها در محیط های خا صی کشت می دهند و آزمایشات متعددی را رویآنها انجام می دهند تا بتوانند بهترین و کامل ترین موجود زنده را ایجاد کنند.

کلیدواژه ها

سلول های بنیادی، تمایز، پیوند سلولی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.