مکانیابی شعبه جدید بانک ملی به روش تصمیم گیری چند معیاره بهترین-بدترین (مطالعه موردی: شهر بوشهر)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع و سیستم ها
- کد COI اختصاصی: ICISE09_107
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 337
نویسندگان
استادیار مهندسی صنایع، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه گرمسار، گرمسار
دانشجوی کارشناسی مهندسی صنایع، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه گرمسار، گرمسار
چکیده
یکی از تصمیمات بسیار مهم و استراتژیک در امر بانکداری، مکانیابی شعب بانکها و موسسات مالی و اعتباری است .انتخاب مکان مناسب برای تاسیس شعب در صنعت بانکداری اهمیت فراوانی دارد، به طوری که اگر در ابتدای تاسیس یک شعبه، مکانی انتخاب شود که بیشترین ویژگیهای مکان بهینه برای تاسیس شعبه را داشته باشد، میتوان ادعا کرد که اهداف دیگر بانک به راحتی به دست خواهند آمد. در این مطالعه، هدف یافتن مکان مناسب برای احداث یک شعب جدید بانک ملی در شهر بوشهر به روش بهترین-بدترین (BWM) میباشد. برای این منظور ابتدا ۹ معیار مکانیابی استقرار بانک براساس نتایج مطالعات گذشته و با در نظر گرفتن شباهت ها و تفاوت های موجود درخدمات شهری استخراج شدند که پس از نظرسنجی از خبرگان، ۶ معیار دسترسی به تسهیلات و خدمات شهری، ترافیک، جمعیت، رقبا، هزینه مکان و ظرفیت سایت بعنوان معیارهای مناسب این تحقیق شناخته شدند. سپس، با ورود داده های مربوط به این معیارها به مدل مربوطه در محیط نرم افزاری گمز، نسبت به وزندهی به هر معیار و همچنین رتبه بندی مناطق ۱۰ گانه جهت احداث بانک مربوطه اقدام شد. نتایج نشان داد که منطقه ۴ دارای بالاترین رتبه و منطقه ۸ دارای پایینترین رتبه جهت احداث بانک جدید با این روش میباشند . همچنین، نتایج بدست آمده از این روش با نتایج حاصل از ۲ روش فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) و روش تاپسیس (TOPSIS) نیز مقایسه گردید.کلیدواژه ها
بانک، مکانیابی، رتبه بندی، روش بهترین-بدترین .مقالات مرتبط جدید
- نهان کاوی صوتی براساس مدل psychoacoustic معکوس شنیداری انسان
- اهمیت و جایگاه هوش مصنوعی و لجستیک بحران در حملات بیوتروریستی
- بهینه سازی سبد سهام بورس اوراق بهادار تهران با استفاده از الگوریتم ژنتیک
- بررسی چالش های امنیتی و راهکارهای آن در پایگاه داده های NoSQL و کلان داده ها
- طراحی مدل تخصیص هواپیماها به مسیر جهت حداکثر کردن سود مورد انتظار با در نظر گیری عدم قطعیت در تقاضا
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.