تشخیص ناهنجاری در مصرف آب خانگی با ارائه مدل ترکیبی از تکنیکهای داده کاوی (مطالعه موردی: شهر مشهد)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع و سیستم ها
- کد COI اختصاصی: ICISE09_087
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 214
نویسندگان
کارشناسی ارشد مهندسی صنایع ، دانشگاه فردوسی مشهد
دانشیار گروه مهندسی صنایع ، دانشگاه فردوسی مشهد
دکتری مهندسی صنایع، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
در سالهای اخیر با افزایش خشکسالیها و کمبود منابع آب شیرین، میزان مصرف بهینه آب بسیار حائز اهمیت قرار گرفته است. از سوی دیگر هزینه های زیرساختهای لازم جهت تولید و توزیع آب شیرین نیز بسیار زیاد است که این سبب توجه بیشتر به مبحث جلوگیری ار هدررفت آب شده است. در حال حاضر آب بدون درآمد در صنعت آب بسیار افزایش یافته که این موضوع نیازمند بررسی انواع مصرف آب در بین مشترکین است. در دنیای امروزه استفاده از تکنیکهای داده کاوی به دلیل تولید اطلاعات باارزش از داده های کم اهمیت، مورد توجه قرار گرفته است. این پژوهش با تکیه بر تکنیکهای داده کاوی و به کارگیری آنها بر روی مجموعه داده آب مصرفی که در بازه زمانی دوساله جمع آوری شده و شامل اطلاعات قبض های آب مشترکین است، به دنبال تعیین ناهنجاریهای مصرف آب در بین آنها برآمده است. در ابتدا بر روی مجموعه داده الگوریتمهای خوشه بندی DBSCAN و OPTICS به طور مجزا پیاده سازی شده و سپس به صورت ترکیبی با الگوریتم Kmeans++ مجدد بر روی مجموعه داده اجرا شدند. در انتها پس از مقایسه شاخصهای ارزیابی درونی و بیرونی خوشه بندی، الگوریتم OPTICS اجرا شده بر روی خوشه های حاصل از الگوریتمKmeans++ بهترین عملکرد را در جهت تعیین مصارف ناهنجار داشته است. شاخص نیمرخ ۰/۸۱، شاخص دیویس بولیدین ۱/۳۵ و شاخص CROD برابر ۰/۹۷ برای این الگوریتم محاسبه شده است.کلیدواژه ها
هدررفت آب، آب بدون درآمد، تشخیص ناهنجاری، داده کاوی، خوشه بندیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی ریسک های مدیریت دانش پروژه با استفاده از تکنیک DANP(مطالعه موردی: شرکت معدنی و صنعتی گل گهر)
- بررسی و تحلیل عوامل موثر بر رشد اقتصادی با رویکرد اقتصادسنجی
- رتبه بندی معیارهای مدیریت ساخت و ساز در محیط های پویا و پیچیدهبا رویکرد AHP
- شناسایی چالش های مدیریت ساخت آپارتمان های مسکونیبا رویکرد تحلیل مضامین
- بررسی نقش مدیریت زنجیره تامین در مدیریت پروژه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.