مسیریابی سبز وسیله نقلیه با پهپاد با درنظر گرفتن سوختهای جایگزین

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع و سیستم­ ها
  • کد COI اختصاصی: ICISE09_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 115
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا قوامی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی صنایع و سیستمها، دانشگاه صنعتی اصفهان

مهدی ایران پور

استادیار دانشکده مهندسی صنایع و سیستمها، دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

امروزه حمل ونقل به عنوان یکی از مهمترین و پرهزینهترین فعالیتهای سیستمهای لجستیکی شناخته میشود. به علاوه با توجه به اینکه ناوگانهای حمل ونقل عموما از سوختهای فسیلی استفاده میکنند، حمل ونقل نقش قابل توجهی در تولید آلاینده های جوی دارد. لذا مسیریابی برای وسایل نقلیه با درنظرگیری دغدغه های زیست محیطی سبب کاهش هزینه های سیستم توام با کاهش انتشار آلاینده های جوی میشود. جامعه ی جهانی همواره به دنبال راهکارهایی برای کنترل انتشار آلاینده های ناشی از مصرف سوختهای فسیلی بوده است. استفاده از سوختهای جایگزین یکی از راهکارهایی است که امروزه مورد توجه قرار گرفته است. پهپادها وسایلی هستند که در زمینه های مختلف از جمله لجستیک و تحویل کالا به مشتریان کارایی خود را نشان دادهاند. پهپادها به دلایلمختلف مانند عدم نیاز به حضور فیزیکی خلبان منجر به هزینه های بسیار کمتری نسبت به وسایل نقلیه زمینی میشوند. همینطور به دلیل مصرف انرژی الکتریکی سبب آلودگی جو به صورت مستقیم نمیگردند. اما به دلیل محدودیت ظرفیت باتری استفاده از آنها به تنهایی برای تحویل سفارشات به مشتریان عملی نیست. در این مقاله به ارائهی مسئله مسیریابی سبز وسیله نقلیه با پهپاد پرداخته شده است. پهپاد بر روی وسیله نقلیه زمینی قرار داشته و از هر دو وسیله به صورت همزمان برای تحویل سفارشات به مشتریان استفاده میشود. برای این مسئله یک مدل برنامه ریزی ریاضی عددصحیح مختلط با هدف کمینهسازی هزینه ارائه گردیده است. همچنین اثر استفاده از پهپاد در کاهش هزینه ها بررسی شده است و درنهایت با ارائهی مثالهای عددی مدل ریاضی مورد اعتبارسنجی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

مسیریابی وسیله نقلیه، مسیریابی سبز وسیله نقلیه، مسیریابی وسیله نقلیه با پهپاد، سوختهای جایگزین.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.