عارضه یابی علل تاخیر فعالیتهای پروژه های صنعتی(مطالعه موردی پتروشیمی اسلام آباد غرب)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع و سیستم­ ها
  • کد COI اختصاصی: ICISE09_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 168
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهربان جلیلی زاد

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، جهاد دانشگاهی کرمانشاه

محدثه نادرشاهی

استادیار، گروه مهندسی صنایع، پیام نور تهران،ایران

چکیده

هدف پژوهش حاضر عارضه یابی علل تاخیر فعالیتهای پروژه های صنعتی در پتروشیمی اسلام آباد غرب می باشد. در این پژوهش ضمن مطالعه موردی پروژه طرح GTPP پتروشیمی اسلام آباد غرب، با استفاده از تکنیک تاپسیس فازی و رویکرد نوین منطق فازی برنامه زمانبندی فعالیت های پروژه اصلاح و زمان واقعی ساخت پروژه مجددا برآورد گردیده است. بنابراین این پژوهش از بعد هدف کاربردی و از منظر روش گردآوری داده ها، توصیفی پیمایشی می باشد. جامعه ی آماری این تحقیق شامل افرادی است که در موضوع ساخت پروژه های عمرانی نفت و گاز و پتروشیمی دارای سابقه و تخصص می باشند. در ابتدا تعداد اعضای کار گروه دلفی فازی برای این تحقیق ۱۲ نفر در نظر گرفته شده است در ادامه با روش نمونه گیری گلوله برفی تعداد اعضای نمونه به ۳۰ نفر رسید که همگی از متخصصان صنعت نفت و گاز و پتروشیمی می باشند. نتایج تحقیق ۱۰ عامل به عنوان عوامل اصلی ایجاد تاخیرات در پروژه های صنعت پتروشیمی شناسایی شد. در گام بعدی اولویت بندی عوامل تاخیرات نشان داد عامل تاخیرات مربوط به (پرداختهای) کارفرما((%۱۶ و کمبود دانش و تکنولوژی ساخت((%۱۵ بیشترین و عوامل مربوط به اعتصاب کارگران((%۵.۴۰ و محیط زیست (%۵.۹۰)جز کمترین فاکتورهای تاثیر گذار بر بروز تاخیرات در پروژه های صنعتی حوزه نفت و گاز و پتروشیمی محاسبه گردید . همچنین نتایج اولویت بندی با روش تاپسیس فازی و روش فازی ریاضی نشان داد تاخیرات مربوط به(پرداخت های) کارفرما با وزنی برابر ۳۹ .۰ تاثیرگذارترین عامل خارجی بر زمان فعالیتهای پروژه ساخت پتروشیمی اسلام آباد غرب است.

کلیدواژه ها

عارضه یابی، مدیریت پروژه، تاخیر، تاپسیس فازی، صنعت پتروشیمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.