شناسایی ترکیب بهینه از سطوح عوامل آزمایشی در چشم انداز اقتصاد چرخشی تحت شرایطعدم قطعیت

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع و سیستم­ ها
  • کد COI اختصاصی: ICISE09_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 106
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی معمارپور غیاثی

دانشجوی دکتری، گروه مهندسی صنایع، دانشکده مدیریت و مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران؛

کریم آتشگر

دانشیار، گروه مهندسی صنایع، دانشکده مدیریت و مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران

چکیده

اقتصاد چرخشی رویکردی نوین با طراحی احیاکننده و با هدف توقف تدریجی رشد استفاده از مصرف منابع محدود و کاهش اثرات زیست محیطی است. این مطالعه با هدف کاهش تاثیرات زیست محیطی پلی اتیلن با چگالی کم ( (LDPE۱ و جایگزینی نسبی مواد با پروتئین های استخراج شده از هرمتیا ایلوسنس۲ که به مگس سرباز سیاه (BSF۳) نیز معروف است، متمرکز شده است. در این پژوهش، با استفاده از روش طراحی آزمایش ها، پروتئین های حشرات به عنوان افزودنی پلاستیک معمولی ، با هدف کاهش آلودگی ریزپلاستیک آزمایش شده اند. مطالعه حاضر رابطه بین سه عامل مقدار پروتئین BSF، زمان و دمای فرایند بر خواص مواد نهایی را بررسی می کند و درصدد است تا ترکیب بهینه ای از سطوح عوامل را شناسایی کند. برای دست یابی به اهداف تحقیق برای اولین بار، در یک رویکرد ترکیبی، ضمن استفاده از تحلیل واریانس ( (ANOVA۴ و روش های سنجش و رتبه بندی گزینه ها بر اساس راه حل سازشی (MARCOS۵) و بهینه سازی چند هدفه بر اساس تجزیه و تحلیل نسبت (MOORA۶)، ارزیابی ها در محیط فازی ارائه شده است. تجزیه و تحلیل مقایسه ایی این مقاله نشان می دهد که ترکیب بهینه از سطوح عوامل در هر سه روش فوق تقریبا یکسان بوده و میتوان از روش های تصمیم گیری چند معیاره در یک رویکرد ترکیبی استفاده کرد. در میان روش های بررسی شده، نتایج روش پیشنهادی (F-MARCOS) نسبت به روش های سنتی دقیق تر و به واقیت نزدیک تر است.

کلیدواژه ها

اقتصاد چرخشی، پایداری، ANOVA، مجموعه های فازی، تصمیم گیری چند معیاره، روش مارکوس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.