بررسی فرایندهای یاددهی- یادگیری در آموزش های فنی و حرفه ای
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: فصلنامه فناوری آموزش، دوره: 4، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_JEIT-4-4_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 190
نویسندگان
گروه بهداشت و محیط زیست، دانشگاه تربیت دبیر شهیدرجائی،تهران،ایران
گروه روانشناسی، دانشکده اقتصاد و علوم اجتماعی، دانشگاه بوعلی سینا همدان،همدان ،ایران
گروه علوم تربیتی، دانشگاه بوعلی سینا همدان،همدان،ایران
چکیده
پژوهش حاضر با هدف بررسی فرایندهای یاددهی- یادگیری در آموزشهای فنی و حرفهای در استان همدان انجام گرفت. فرایند یاد دهی- یادگیری دارای سه بخش اصلی آموزش، یادگیری، و ارزشیابی است. این سه بخش به منظور درک صحیح از فرایند یاددهی- یادگیری باید مورد بررسی قرار گیرند. در این پژوهش با عنایت به این موارد ۱۰ سوال پژوهشی تعریف شد که سطح کیفی آموزش، یادگیری، و ارزشیابی را به شکل کلی و با تفکیک متغیرهای جنسیت، سطح مربی، درجه مهارت شغلی کارآموز و رشته تحصیلی در آموزشگاههای فنی و حرفهای پوشش دادند. برای پاسخگویی به سوالات پژوهش دو ابزار آماده شد. یکی پرسشنامه کیفیت آموزش و دیگری فرم نظرخواهی که نقاط قوت و ضعف آموزش، یادگیری و ارزشیابی در آموزشگاههای فنی و حرفهای مورد ارزیابی قرار گرفت. مخاطبان این فرم کارآموزان، مربیان، و مدیران و مسئولین آموزشگاههای فنی و حرفه ای بودند. ابزارهای پژوهش روی ۲۴۰ کارآموز، ۸۰ مربی و ۳۰ مدیر یا مسئول آموزشگاه فنی و حرفهای، که با استفاده از روش خوشهای چند مرحلهای انتخاب شده بودند، اجرا شد. علاوه بر این، معدل کل کارآموزان آموزش دیده به همراه نمره کتبی و عملی آنان دریافت شد. تجزیه و تحلیل دادههای حاصل، نتایج زیر را در مورد کیفیت فرایند یاددهی- یادگیری در آموزشگاههای فنی و حرفهای استان به دست داد: سطح کیفی آموزش در آموزشگاههای فنی و حرفهای استان به طور کلی از خوب تا بسیار خوب ارزیابی شده است. کارآموزان میزان رعایت اصول آموزشی را توسط مربیان بین زیاد تا خیلی زیاد ارزیابی کرده اند. سطح یادگیری کارآموزان آموزش دیده در آموزشگاههای فنی و حرفهای بالاتر از متوسط است. مربیان، مدیران و مسئولین نیز از وضعیت یادگیری کارآموزان ابراز رضایت کرده اند. کیفیت ارزشیابی در آموزشگاههای فنی و حرفهای حدود متوسط ارزیابی شده است. در مقایسه با سایر بخشهای فرایند یاددهی- یادگیری بخش ارزشیابی در نظر خواهیها و به خصوص در آموزشگاههای دخترانه نمره کمتری به دست آورده است.کلیدواژه ها
فرایند یاددهی- یادگیری, ارزشیابی, آموزش های فنی و حرفه ایاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.