مشکلات و معضلات چالش ابر، امنیت و حفظ حریم خصوصی فضای ابری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی فناوری اطلاعات؛ دولت الکترونیک و شهر هوشمند
  • کد COI اختصاصی: RITCCCONF01_031
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 198
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه پولایی

موسسه آموزش عالی بهار، مشهد، ایران

امیرحسن اسدیان

موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاد دانشگاهی مرکز مشهد، مشهد ایران

چکیده

آیا می توانید به یک کمپانی ابری راه دور برای حفظ و نگهداری داده های خود در مقابل افراد بزهکار و دولتهااعتماد کنید؟ برای بسیاری از افراد بزرگترین مسئله در ارتباط با سرویس های مبتنی بر ابر بیش از آنکه به امکانات،ویژگیها و ظرفیت این سیستم ها مربوط باشد به حریم خصوصی و امنیت ربط پیدا میکند. درحالیکه واقعیتاندکی پیچیده تر از این است، ذخیره سازی داده ها بر روی یک PC محلی یا درایو NAS خلاقانه تر به نظر می رسداما داده هایی که بر روی سیستم های ابری راه دور ذخیره میشوند در مقابل حملات هکرها، افراد متقلب وآژانس های خطاکار و فاسد آسیب پذیر هستند. برای جلوگیری از این نگرانی ها، ارائه دهنده سرویس باید شرایطی رادر نظر بگیرد تا کاربران از این سوءظن نسبت به اطلاعات خود رهایی پیدا کنند تا شرایط برای یک رایانش ابریمطلوب ممکن شود. پیشرفتهای روزافزون فناوری اطلاعات و وابستگی بشر به دنیای دیجیتال، نیاز به انجاممحاسبات و پردازش های سنگین و با حجم بالا را به دنبال دارد. معرفی پردازش ابری بر پایه شبکه، به عنوان یکی ازجذاب ترین فناوری های روز دنیا، علاوه بر امکان انجام محاسبات حجیم به صورت ساده تر و با هزینه پایینتر، امکاندسترسی انعطاف پذیر به منابع را نیز به صورت آنلاین و بلادرنگ فراهم می آورد. امنیت یکی از اولین نگرانی ها برایسپردن داده ها و اطلاعات مهم به ارائه دهندگان منابع ابری و استفاده از امکانات پردازشی آن بوده و حفظ حریمخصوصی افراد در این فضا بسیار ضروری است. هرچند، با توجه به ایجاد راه ها و فرصت های جدید برای نفوذ ووجود خطاهای انکارناپذیر انسانی، تضمین امنیت به صورت مطلق در یک محیط مجازی امکان ندارد اما در این مقالهبر آن شدیم تا برخی از چالشهای امنیتی پردازش ابری را مورد بررسی قرار دهیم.

کلیدواژه ها

پردازش ابری، حریم خصوصی، امنیت داده، امنیت ابری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.