پیامدهای انقلاب چهارم صنعتی در صنعت بیمه

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: بیست و نهمین همایش ملی و دهمین همایش بین المللی بیمه و توسعه با موضوع «توسعه دانش بنیان صنعت بیمه»
  • کد COI اختصاصی: INSDEV29_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 175
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد وفایی یگانه

استادیار، گروه مدیریت، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه ایلام، ایران

موسی رضائی میرقائد

کارشناسی ارشد مدیریت، مدیر عامل بیمه اتکائی امین

صفیار امینی

استادیار، گروه علوم اقتصادی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج، سنندج، ایران

بهروز میرزایی

دانشجوی دکتری جامعه شناسی اقتصادی و توسعه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان، اصفهان ایران

چکیده

تحقیق حاضر با هدف بررسی علمی و مستند پیامدهای مثبت و منفی انقلاب چهارم صنعتی(هوشمندسازی و فناوری اطلاعات و ارتباطات) در صنعت بیمه است.این پژوهش بر اساس هدف پژوهش، از انواع تحقیقات کاربردی و از منظر رویکردی، جزءپژوهش های کیفی و تحلیل مضمون است. جامعه آماری تحقیق حاضر خبرگان و متخصصان حوزهصنعت بیمه هستند که با روش در دسترس و گلوله برفی، تعداد ۱۲ نفر متخصص برای نمونه تحقیق،برگزیده شده اند. همچنین این تحقیق از ابزار مصاحبه نیمه ساختاریافته جهت گردآوری داده ها واطلاعات موردنیاز پژوهش حاضر، بهره گرفته است.بعد از تحلیل داده ها، ۷۵ پیامد (شاخص) انقلاب چهارم صنعتی در صنعت بیمه شناسایی گردید که در ۹مولفه و دو بعد طبقه بندی شدند. ۹ مولفه سازمان دهنده (شش مولفه بعد نرم افزاری و سه مولفه بعدسخت افزاری) عبارتند از: ۱-تحول مهارت ها (۱۱ شاخص) ۲- امنیت سایبری و تقلبات و تخلفاتمدیریتی و بیمه ای (۱۰ شاخص) ۳- مدیریت کارآمد صنعت بیمه (۱۲ شاخص) ۴- جهانی شدن صنعتبیمه (۷ شاخص) ۵- کاهش انواع ریسک ها (۸ شاخص) ۶- افزایش ضریب نفوذ بیمه (۹ شاخص) ۷-تحول محصولات بیمه ای (۴ شاخص) ۸- تغییر کمیت و کیفیت مشاغل و امکانات فیزیکی (۵ شاخص)۹- توسعه زیرساخت ها (۹ شاخص).

کلیدواژه ها

انقلاب چهارم صنعتی، صنعت بیمه، فناوری های نوین، هوشمندسازی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، مهارت های نیروی انسانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.