ارائه یک مدل معماری بومی رایانش ابری در بخش دفاعی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: فصلنامه امنیت ملی، دوره: 6، شماره: 19
  • کد COI اختصاصی: JR_NSJ-6-19_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 100
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد رضا ولوی

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی مالک اشتر

محمد رضا موحدی صفت

نویسنده مسئول و عضو هیات علمی دانشگاه عالی دفاع ملی

چکیده

فناوری رایانش ابری بر اساس استفاده بهینه از سرویس های موجود در شبکه های رایانه ای به عنوان یک رویکرد نوین در حوزه فناوری اطلاعات در حال توسعه است. مزایای این فناوری باعث شده که بسیاری از کشورهای دنیا، سرویس ها، پلتفرم ها و زیرساخت های خود را در این ساختار پیاده سازی نمایند. وجود اسناد راهبردی در این حوزه نشان می دهد که استقرار امن رایانش ابری با توجه به تهدیدات نوظهور پیش رو به عنوان یک الزام در همه زیرساخت ها به ویژه حوزه نظامی مورد تاکید است. در این خصوص موسسه ملی استاندارد و فناوری آمریکا توانسته استاندارد رایانش ابری برای این کشور را تدوین نماید. این استاندارد مورد قبول وزارت دفاع، موسسه تحقیقات پیشرفته دفاعی، موسسه بین المللی ارتباطات و سایر سازمان های نظامی آمریکا است. بدیهی است سیاست های خاص دفاعی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران، پذیرش معماری های موجود را تایید نمی نماید و در نتیجه استانداردها و روال های مورد پذیرش جهانی به طور کامل و امن مورد استفاده قرار نمی گیرند و لازم است که اصول، سیاست ها و چارچوب های معماری امن برای استقرار رایانش ابری به صورت بومی طراحی شود. هدف از این مقاله ارائه یک مدل معماری بومی برای رایانش ابری دفاعی با توجه به مقتضیات خاص نیروهای مسلح است. در این مقاله ضمن بررسی معماری های رایانش ابری، چارچوب معماری امن رایانش ابری حوزه دفاعی کشور پیشنهاد شده و بر اساس نظرات خبرگان مورد راستی آزمایی قرار گرفته  است. نتیجه این تحقیق اضافه کردن لایه امنیت به عنوان سرویس در معماری رایانش ابری است به گونه ای که همه بخش های معماری و ارتباطات بین لایه ها را در برگیرد.

کلیدواژه ها

محیط امنیتی, منافع ملی, منافع امنیت ملی, سیاست خارجی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.