ریسک و داوری بین المللی در قراردادهای نفتی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس بین المللی حقوق و علوم قضایی
  • کد COI اختصاصی: IJCONF15_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 204
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میررضا فغانی تولون

کارشناسی ارشد،حقوق نفت و گاز،دانشگاه تهران

چکیده

< p> داوری به عنوان یکی از ساز و کارهای حل و فصل اختلافات، در حوزه های مختلف از جمله حوزه ی انرژی با استقبال رو به رو شده است . حوزه ی انرژی به دلیل تعداد و ارزش اختلافات و پیچیدگی آنها از جمله مهم ترین بخش ها در داوری بین المللی است . این حوزه در داوری بین المللی در حال رشد بوده است. داوری بین المللی به طرفین اجازه می دهد که خود را از سیستم قضایی محلی خارج کرده و اختلافشان را جهت حل و فصل به مرجعی بی طرف واگذار کنند . داوری با توافق طرفین در قالب اشکال مختلف آغاز می شود . توافق ممکن است در زمان تنظیم قرارداد به شکل شرط داوری یا در قالب موافقت نامه ی داوری انجام شود . علاوه بر این طرفین می توانند در زمان بروز اختلاف نیز در خصوص ارجاع اختلاف به داوری توافق کنند . تنظیم شرطی موافقت نامه ی داوری نیاز به دقت و توجه فراوان دارد . در واقع این شرط به منزله ی قانون خصوصی است که به اختلافات طرفین در خصوص موضوع قرارداد اصلی حاکم است . همچنین ریسک، جزء جدانشدنی قراردادهای سرمایه گذاری خارجی و به خصوص قراردادهای صنعت نفت است . بنابراین برای جذب کردن سرمایه گذاران و روش سرمایه گذاری نیاز به تقلیل و مدیریت ریسک های قراردادی است . پیش از قرارداد، شرکت سرمایه گذار اقدام به تبیین و شناسایی ریسک های احتمالی قرارداد کرده و تاثیرات احتمالی آنها را در نظر می گیرد و سپس اقدام به انتخاب نوع روش مقابله با چالش ها و ریسک ها اعم از حقوقی و غیرحقوقی می کند.< /p>

کلیدواژه ها

شرط داوری،موافقت نامه های داوری،ریسک.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.