مقایسه میزان آگاهی و عملکرد کارورزان پزشکی و پرستاران بیمارستان شریعتی اصفهان نسبت به انجام معاینات غربالگری در سال ۱۴۰۱

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی بهداشت، درمان و ارتقای سلامت
  • کد COI اختصاصی: HWCONF14_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 211
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمسعود هاشمی

دانشجوی دکترای عمومی پزشکی دانشکده پزشکی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی ، نجف آباد، ایران

مهرداد آذربرزین

استادیار پرستاری مرکز تحقیقات توسعه علوم پرستاری و مامایی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی ، نجف آباد ، ایران

چکیده

مقدمه و هدف: معاینات غربالگری به طور معمول برای شناسایی افراد در معرض خطر بیماری، به منظور امکان استفاده ازمداخلات زود هنگام در راستای پیشگیری یا درمان بیماری ها به کار میروند. با توجه به بررسی های انجام شده تا کنون میزانآگاهی و عملکرد افراد کلیدی کادر درمان، با هم مقایسه نشده است، لذا قصد داریم در این مطالعه به مقایسه میزان آگاهی وعملکرد دانشجویان کارورز پزشکی و پرستاران نسبت به انجام معاینات غربالگری در سال ۱۴۰۱ بپردازیم.روش : پژوهش حاضر از نوع پژوهش توصیفی- مقایسه ای می باشد. تعداد ۴۵ نفر از پرستاران و ۴۵ نفر از کارورزان پزشکی بهشیوه نمونه گیری در دسترس و بر اساس معیارهای ورود به مطالعه تحت مطالعه قرار گرفتند. پرسشنامه پژوهش مشتمل بر سهبخش اطلاعات دموگرافیک، سوالات بررسی آگاهی و سوالات بررسی عملکرد بود. روایی پرسشنامه به صورت روایی محتوا وپایایی آن با ضریب آلفا کرونباخ ۰.۸۲ تعیین گردید. داده ها با نرم افزار SPSS ورژن ۲۵ و با استفاده از آزمون های آماریفراوانی، درصد، T-test و ضریب همبستگی پیرسون، تجزیه و تحلیل گردیدند.یافته ها : میزان آگاهی پرستاران و کارورزان در حد متوسط بود (به ترتیب ۲/۶۰± ۰/۲۲ و ۳/۳۰۶± ۱۱/۳۶) و از نظر عملکرد۲ / ۸۲ درصد پرستاران و ۷ / ۴۶ درصد کارورزان عملکرد در حد خوب داشتند. بین میزان آگاهی پرستاران و کارورزان تفاوتآماری معناداری وجود نداشت (P=۰.۰۶۱ ) اما در زمینه عملکرد پرستاران نسبت به کارورزان عملکرد مطلوبتریداشتند (P=۰.۰۰۰). بین بخش و میزان آگاهی هم در پرستاران و هم در پزشکان ارتباط آماری معناداری مشاهده شد (بهترتیب P=۰.۰۲۴ و P=۰.۰۲۵) و همچنین در مورد پرستاران جنس و عملکرد (P= ۰.۰۲۶) و در کارورزان طول مدتکارورزی و عملکرد (P=۰.۰۱۸) ارتباط آماری معناداری داشت.بحث و نتیجه گیری: یافته های پژوهش حاضر نشان داد که در زمینه آگاهی و عملکرد پزشکان و پرستاران در راستای انجاممعاینات غربالگری کمبودهایی وجود دارد لذا بایستی در زمینه آموزش موارد معاینات غربالگری و همچنین انجام به موقع آنهابه خصوص در کادر درمان برنامه ریزی هایی فوری و ضروری انجام پذیرد. همچنین کارورزان از عملکرد مطلوبی در راستایانجام آزمایشات غربالگری برخوردار نیستند که بایستی اهمیت این موضوع برای آنها بیشتر تاکید گردد.

کلیدواژه ها

آگاهی، عملکرد، کارورز پزشکی، پرستار، معاینات غربالگری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.